‘Citadel: Diana’: Prestigieuze reeks van Prime Video krijgt trailer

De Italiaanse spionageserie Citadel: Diana heeft een eerste officiële trailer gekregen. Het gaat om een spin-off van het Engelstalige Citadel. Beide reeksen hebben de broers Russo als producers.

In april 2023 verscheen op Prime Video de eerste aflevering van Citadel. Daarmee was er officieel een startschot gegeven van hun zeer ambitieuze franchise. Die reeks fungeerde namelijk als basis van de zogenaamde Spyverse die de streamingdienst heeft opgezet.

Naast deze Engelstalige hoofdreeks komen er namelijk spin-offs in heel wat talen. Die heb je niet nodig om het globale verhaal te verstaan, maar kunnen ze wel helpen om de ingewikkelde wereld van Citadel nog beter te doorgronden. Momenteel is er zo bijvoorbeeld een Indiase spin-off in productie onder de naam Citadel: Honey Bunny.

Diana

Maar eerst trekken we dus naar Italië, voor de Italiaanse spin-off in het Spyverse. Het verhaal van Citadel: Diana speelt zich af in het futuristische Milaan van 2030. Na de vernietiging van het onafhankelijke spionagenetwerk Citadel door het sinistere syndicaat Manticore, bevindt undercoveragent Diana Cavalieri zich geïsoleerd binnen de vijandige organisatie. Haar enige kans op ontsnapping lijkt een riskante alliantie met Edo Zani, de onvoorspelbare erfgenaam van Manticore en zoon van Ettore Zani, het hoofd van de Italiaanse tak.

De titelrol in de Prime-reeks wordt gespeeld door Matilda De Angelis (The Undoing). Met Thekla Reuten (Iedereen Beroemd, Het Diner) maakt er verder ook een Nederlandse actrice deel uit van de cast. Zij speelt Julia, de Amerikaanse vrouw van Ettore Zani.

Bekijk hier de trailer van Citadel: Diana:

Citadel: Diana is vanaf 10 oktober 2024 te zien op Prime Video.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...