Citytrip aan het strand? Deze steden zijn wat je nodig hebt

Als je gek bent op het strand is het niet meer dan normaal dat je ook een citytrip wil maken naar een stad met een strand bij. Daarom zijn deze steden waarschijnlijk perfect voor jou als strandliefhebber.

Strand én cultuur in Barcelona

Als je houdt van het strand en ook nog veel bezienswaardigheden wil zien, is Barcelona de perfecte reis voor jou. Omdat je heel veel kan bezoeken in deze stad, is zo’n dagje chillen op het strand wel meer dan welkom. Snuif de Spaanse charme maar op de Ramblas en geniet ook van de mooie gebouwen en werken die grote kunstenaars in de stad hebben achtergelaten.

In Barcelona kan je niet alleen genieten van een heerlijke Spaanse sfeer, maar ook van lekkere restaurants, bars en eetgelegenheden. Of je nu houdt van paella of tapas, Barcelona is de place to be. Hier vind je trouwens de lekkerste tapas in Barcelona.

Om van het strandweer te genieten, kan je eigenlijk vanaf april tot en met oktober naar Barcelona gaan. Je hebt zalig weer om van te genieten, maar in de frissere maanden zal je ook niet verbranden. Normaal gezien toch … Dus smeer je toch maar goed in voor de zekerheid. Lees hier meer over hoe je je best beschermt tegen de zon.

Als je meer wil weten over je reis naar Barcelona, moet je hier eens een kijkje nemen: Citytrip Barcelona? alles wat je wil weten over de bezienswaardigheden, het weer, je verblijf en veel meer!

Naar het populaire Algarve in Portugal

Als je gewoon veel nood hebt aan rust en ontspannen, dan is Algarve aan de Atlantische kust van Portugal zeker en vast een goede keuze. Zelfs als je gewoon een weekendje weg wil, is deze regio een topbeslissing!

In Algarve moet je geen hoge prijzen verwachten en zeker ook geen saaie stranden. Je hebt hier eindeloze baaien waar je uren kan liggen bakken. Daarnaast kan je hier ook lekker genieten van een heerlijke Portugese keuken.

Net zoals een citytrip naar Lissabon kan je hier heel wat doen. Of je nu houdt van bezienswaardigheden, monumenten of eerder van lekker eten en wijn drinken, Algarve heeft het allemaal! Wie trouwens gek is van een glaasje witte, rode of rosé, moet naar deze typische wijnsteden.

Op het strand van een Kroatisch pareltje: Pula

Op de zuidpunt van het Kroatische schiereiland Istrië vind je Pula, een wondermooie stad aan de Adriatische kust die elke strandliefhebber zal waarderen. In het zuiden van de stad en het schiereiland Verudela tref je heel wat idilysche stranden waar je jarenlang over zal napraten. Met heldere turquoise water kan het niet anders dan jezelf te wanen in het paradijs. Heerlijk genieten noemt men dat, maar in Pula vind je veel meer!

De oude Romeinse stad mist misschien het profiel van Dubrovnik of Split, maar eigenlijk is Pula evenwaardig dankzij de prachtige kust en adembenemende architectuur.

Het is zeker geen slecht idee om de bestemmingen te combineren in één vakantie. Een citytrip naar Dubrovnik en een reisje naar Split klinkt toch fantastisch om samen te ontdekken met Pula? Dan kan je alle schoonheden van het land bekijken en zelfs vergelijken.

In Pula vind je bijvoorbeeld een waanzinnig arena, het op vier na grootste Romeinse amfitheater dat nog steeds bestaat. Verder tref je hier veel Romeinse bezienswaardigheden zoals een forum met een tempel uit de eerste eeuw. Dat is eens geen 100 jaar na Jezus hé!

Als dat niet genoeg is, kan je ook een bezoek brengen aan een middeleeuws stadhuis en oude stadspoorten. De gotische stijl van de 13de-eeuwse Franciscaanse kerk is ook de moeite om te bekijken.

Valletta, de hoofdstad van Malta is za-lig!

Deze Maltese havenstad wordt eigenlijk serieus onderschat. Het eiland staat niet bekend om zandstranden, maar toch zijn er een verrassend aantal kleine baaitjes waar je echt naartoe moet om te genieten van de zee. Je moet natuurlijk wel weten waar je moet zoeken.

In het noorden van het eiland vind je over het algemeen de beste stranden. Dit is de thuisbasis van Mellieha Bay, Golden Bay en Ghajn Tuffieha.

Verder zal je je ook niet vervelen in de hoofdstad van Malta. In Valletta vind je allerlei culturele, architecturale en historische hoogtepunten tegen een betaalbare prijs. Het fijne eraan is dat je bijna overal heel makkelijk geraakt met de auto.

Wat je zeker moet bezoeken is de prachtig versierde St. John’s Co-kathedraal, waar je Caravaggio’s schilderij treft van De onthoofding van Johannes de Doper. Verder heb je hier ook nog het Paleis van de grootmeesters en het Manoel Theater uit de 17de eeuw dat nog steeds wordt gebruik voor grote uitvoeringen.

Het beste van alles is een wandeling naar de Upper Barrakka-tuinen voor een adembenemend uitzicht over de Grand Harbour. Als je meer steden wil bezoeken rond de Middellandse Zee, moet je hier eens een kijkje nemen: Deze landen en steden rond de Middellandse Zee zijn zeker een citytrip waard.

Wat dacht je van een roze strand?

Dromen, dromen en nog eens dromen. Dat is wat je gaat doen in Elafonissos, in het westen van Kreta. Het strand is eigenlijk helemaal roze dankzij rode micro-organisme dat zich ontwikkelt op het koraal. Het is vrij zeldzaam en slechts een paar stranden in de wereld hebben een zo’n fijn roze zand en Elafonissos is er dus één van. Denk maar aan Instagramwaardige reisfoto’s!

Je kan hier lekker genieten van het mooie weer en Griekse charme. Je reis naar deze regio kan je ook perfect combineren met een citytrip naar Athene of met het eiland Kreta. Hoe dan ook, je zal het zeker naar je zin hebben hier!

Het romantische Positano in Italië

Aan de kust van Amalfi in Italië vind je het romantische Positano. Volgens de legende zou de stad zijn geschapen door Neptunus, de God van de zee. Als je houdt van strand en een beetje romantisch bent ingesteld, zou je een reisje moeten boeken naar deze bestemming. Positano is en blijft één van de meest romantische bestemmingen in Europa. Ideaal voor een huwelijksreis of een huwelijksaanzoek, niet?

Positano is paradijs op aarde en de ideale plek om een onvergetelijke vakantie in Italië te beleven. Je geniet niet alleen van de stranden, maar ook van de Italiaanse keuken. Verder telt de stad ook nog enkele kunstgalerijen en kan je goed winkelen. Als dat niet genoeg is, vind je hier ook nog wat mooie gebouwen zoals de Santa Maria kerk.

Verder kan je bezig blijven in deze stad. Denk maar aan verschillende activiteiten zoals kajakken, grotten bezoeken en wandelingen die je naar de top brengen voor een prachtig uitzicht. Hier zal je zonder twijfel de mooiste foto’s nemen. Als je nog tips nodig hebt: 6 tips om nog betere foto’s te maken met je smartphone.

De oudste stad van Bulgarije

Sozopol is een oude stad in Bulgarije en heeft erg gezellige stranden. Wie af en toe wil chillen op het strand, maar ook wat van een stad wil zien, moet hier naartoe.

De stad is in 610 voor christus opgericht. Door de eeuwen heen heeft de stad heel wat ontwikkelingen meegemaakt waardoor je het een leuke sfeer en cultuur heeft.

Dankzij de indrukwekkende architectuur en archeologie, het diverse culturele programma, de uitstekende hotelfaciliteiten en de moderne infrastructuur verwelkomt de stad honderdduizenden toeristen per jaar. De stad beschikt over een ideale mix tussen oud en nieuw en dat vinden wij natuurlijk prachtig om te zien.

Out of office maar wel in Santorini

Heel wat mensen over de hele wereld trekken naar Santorini voor de prachtige landschappen en heerlijke stranden. Het eiland verdween bijna in 1600 na een grote vulkaanuitbarsting, maar Santorini heeft het (godzijdank) overleefd.

De stranden van het eiland zijn heel populair omwille van het helderblauwe water. Als je goed wil chillen en wil genieten van een prachtig uitzicht, dan moet je gewoon naar Santorini.

Nadat je genoeg hebt van het strand (als dat mogelijk is?), kan je door de smalle straatjes van Santorini wandelen en ontdekken waarom iedereen zo gek is van de witte dorpjes met kerken en blauwe koepels. Eén tip: neem zeker je smartphone of camera mee om de mooiste foto’s te nemen, want het landschap dat je ondertussen verwelkomt, is gewoonweg adembenemend! Net zoals een citytrip naar Parijs, is Santorini een perfecte bestemming voor geliefden.

Verder kan je natuurlijk ook nog genieten van heerlijke wijn van de regio. Je weet toch dat Santorini een ideale bestemming is voor wijnliefhebbers? Net zoals deze bestemmingen trouwens. Er is niets zaliger dan een wijnrondleiding te nemen op het eiland en je avond te eindigen bij zonsondergang met een glaasje.

Wil je meer strandvakanties maar minder toeristen? Hier vind je 15 minder bekende strandsteden die zeker de moeite zijn

Meer
Lees meer...