Citytrip getipt: een goedkope reis naar een pareltje in Bulgarije

Citytrip getipt: een goedkope reis naar een pareltje in Bulgarije

Als je niet veel geld hebt, maar toch nog op reis wil, moet je deze stad een kans geven. Een mooie stad met veel cultuur en geschiedenis waar je je zeker niet zal vervelen. In Plovdiv, Bulgarije ga je zeker veel ontdekken en het zonder twijfel naar je zin hebben. Dit is waarom je zeker naar de stad moet! 

Bulgarije wordt steeds interessanter voor toeristen. Het land heeft heel wat verborgen parels en veel steden die een rijke cultuur en geschiedenis hebben. Eén daarvan is Plovdiv, een stad waar je veel treft zoals Romeinse theaters, wijngaarden, prachtige bossen met unieke uitzichten en kunstzinnige koffiehuisjes. Vertrouw ons maar, je gaat je echt afvragen waarom Plovdiv nog niet op je bucketlist stond.

Wanneer naar Plovdiv gaan

Als het niet echt uitmaakt wanneer je gaat en je gewoon geld willen besparen, kan je in juni al een reisje boeken naar Plovdiv. Een ticket heen kost je dan 23 euro.

Juni is eigenlijk meteen een perfecte maand om naar de stad te gaan: het is lekker warm maar ook niet te heet, er zijn weinig toeristen en het is een goedkope maand. Juli en augustus zijn iets duurder, maar ook niet onmenselijk duur.

Eigenlijk maakt het niet uit wanneer je naar de stad kan gaan. In de zomer is het daar prachtig en tijdens koudere maanden wordt het een winterwonderland. Zelf even checken wat aangenaam is voor jou.

Bekijk hieronder de minimum- en maximum temperaturen van Plovdiv:

worldweatheronline

Als je niet te veel uitgeeft, maar ook niet gierig bent, zou je op één dag moeten toekomen met zo’n 43 euro, inclusief accommodatie en eten. Helemaal niet veel dus!

Het allerleukste wat je kan doen in Plovdiv, is een wandeling maken door de straten. Er zijn heel wat terrasjes en lekkere restaurants waar je even een tussenstop kan maken om even tot rust te komen. Je zal echt overweldigd worden door de schoonheid van de stad.

Wijn proeven in wijngaarden

Wie gek is van wijn, moet zeker de wijngebieden van Plovdiv een bezoekje brengen. Heel wat wijngaarden bieden tours aan. Ze komen je aan je hotel oppikken, zorgen voor een lekkere proeverij en zelfs een lunch.

Ontdek de ‘Wonderful Bridges’

In het mystieke Rodopegebergte zal je zeker onder de indruk zijn van prachtige uitzichten. De unieke rotsachtige bruggen blijven je zeker bij. Je wordt omringd door veel groen, maar ook knappe gebouwen zoals het oude Bachkovo klooster en het fort van de Asen’s. Eens je boven bent, moet je gewoon even genieten van het panorama.

Als je niet genoeg krijgt van natuur, kan je ook nog een wandeling maken naar de Slivodosko Padalo waterval van 49 meter. Heel indrukwekkend!

De Zeven Rila Meren

In het Rila Nationaal Park vind je zo’n 280 gletsjermeren waaronder de Zeven Rila Meren. Het is een populaire bestemming en we begrijpen ook waarom. De natuurlijke schoonheid van dit landschap zal je zeker doen verbazen.

Oude stadsdeel

Als je in Plovdiv bent, moet je zeker ook een wandeling maken door het oude stadsdeel. Het oude centrum is toevallig ook één van de oudste in Europa. Moet je zeker gezien hebben, toch?

Daarnaast kan je ook nog een bezoekje brengen aan het oudste Romeinse theater van Bulgarije. Het leuke hieraan is dat het nog steeds wordt gebruikt voor opvoeringen. Een bezoekje aan het Etnografisch Museum, waar je oude kostuums en instrumenten vindt, is ook de moeite!

Maak een dagtrip naar Sofia

Zo’n 150 kilometer van Plovdiv vind je de hoofdstad van Bulgarije, Sofia. Nu je toch in de buurt bent, moet je zeker een dagtrip maken naar deze wondermooie stad.

De stad laat zeker een indruk achter met de talrijke oude gebouwen zoals de Alexander Nevski-kathedraal, het Ivan Vazov National Theatre en verschillende oude religieuze plaatsen. Ook het Bulgaarse parlement en het Monument voor de tsaar Liberator zijn de moeite om te bezoeken.

In Sofia zal je ook graag even gaan shoppen!

Waar hou je best rekening mee?

In Bulgarije rekenen ze niet in euro, maar in de Bulgaarse lev. Eén euro is zo’n 1,95 lev.

In het land kunnen ze af en toe wat meer geld vragen dan nodig. Zoek daarom altijd eerst de prijzen op zodat niemand je oplicht.

Klinkt goed? Ga vooral zelf eens een kijkje nemen!

Gesponsorde artikelen