Citytrip Madrid? Dit is wat je moet weten

Citytrip Madrid? Dit is wat je moet weten

Madrid is de hoofdstad van Spanje en tegelijk ook één van de interessantste steden van het land. Je kan er veel doen en bezoeken, maar ook de vliegtickets zijn helemaal niet duur naar deze stad. Waar wachten we nog op?

Als je Madrid wil bezoeken en het je niet echt uitmaakt wanneer je gaat, dan hebben wij goed nieuws voor jou. De tickets naar de bestemming zijn echt heel goedkoop, want we vinden ze al voor 18 euro. Dus om naar de hoofdstad van Spanje te gaan en terug te komen, zijn we misschien eens geen 36 euro kwijt. Zalig toch?

Wanneer kan je best naar Madrid?

Als je de toeristengekte wil vermijden, is het aangeraden om niet tijdens de zomermaanden te gaan. Aangezien Madrid niet aan de zee ligt, is het misschien ook niet per se nodig om in deze periode de stad te bezoeken. Want het kan in juni, juli en augustus echt heel warm worden in de hoofdstad van Spanje.

Voor wie gewoon een zonnetje wil voelen en wil genieten van lekker weer zonder te zweten en te puffen zijn de maanden april, mei, september, oktober ook ideaal. Je hebt dan gemiddelde maximale temperaturen boven 15 graden, dus kan je zeker en vast genieten van mooi weer, rondlopen in een kledingstuk zonder mouwen en uiteraard chillen op een terrasje.

Hoelang moet je blijven in Madrid en hoeveel geld heb je nodig?

Eerst en vooral willen we zeker duidelijk maken dat voorkeuren verschillen van persoon tot persoon. Maar gemiddeld zouden zo’n drie tot vier dagen wel voldoende zijn om alles te zien in de stad.

Reizen hoeft niet altijd duur te zijn, je kan perfect goedkoop op vakantie. Als we eens kijken hoeveel geld we gemiddeld nodig hebben tijdens een citytrip naar Madrid, zouden we toekomen met zo’n 100 euro per dag voor ons verblijf, transport, eten, drinken en toegangskaartjes. Vergeet gewoon niet dat het wel kan variëren. Zoals we eerder hebben vermeld, verschillen de voorkeuren en levensstijlen van persoon tot persoon.

De sfeer in Madrid

Het is niet omdat Ronaldo Madrid heeft verlaten, dat hij ook de sfeer heeft meegenomen. Als je echt wil genieten van de Spaanse charme, moet je misschien eens een wandeling maken langs de Gran Vía. Dat is eigenlijk de plek om mee te beginnen als je je spullen net hebt gedropt op je hotelkamer.

Het is ook meteen de plaats waar je ontdekt hoe mensen leven in Madrid. Met veel entertainment, zoals cinemazalen en musea, en shoppingmogelijkheden zal je je niet snel vervelen. Vaak leeft het hier zelfs tot in de vroege uurtjes. Volgens de lokale bevolking vind je hier ook de leukste bars en clubs.Tijd om eens uit te testen of het uitgaansleven hier even leuk is als de clubs en bars in Berlijn.

Ook in deze regio van de stad vind je trouwens enkele bezienswaardigheden om te ontdekken tijdens jouw wandeling. Eén daarvan is bijvoorbeeld het enorme Telefónica-gebouw, dat er al staat sinds 1928 en dus ook een vroeg voorbeeld is van een wolkenkrabber.

Wat houden we toch van die Spaanse charme! Als je andere steden in Spanje wil bezoeken, moet je hier eens een kijkje nemen: De leukste steden om naartoe te gaan in Spanje.

Je moet naar Prado

Of je nu houdt van kunst of niet, je moet absoluut naar Prado, één van de beste en populairste kunstmusea ter wereld. Hier vind je een verzameling van meesterwerken van renaissance- en barokmeesters. Denk maar aan werken van de Spaanse Velázquez en El Greco maar ook aan toppers van onze contreien zoals Rembrandt, Brueghel, van Dyck en Rubens.

Je treft hier ook niet te missen werken zoals Tuin der Lusten en David met het Hoofd van Goliath van Caravaggio. De kunstenaar met de meeste werken in Prado is de Spaanse Goya, waarvan 14 schilderijen een Spaans cultureel referentiepunt zijn.

Een bezoekje aan het paleis is altijd leuk, vooral in Madrid

We vallen misschien in herhaling, maar het Koninklijk Paleis van Madrid is ook iets dat je moet zien. Het is toevallig het grootste paleis in West-Europa en heeft een mooie mix van barokke en neoklassieke stijlen.

Om de ervaring volledig te maken, moet je zeker eens naar binnen. Hier vind je koninklijke collecties en fresco’s, maar ook werken van bekende kunstenaars zoals Goya en Velázquez.

Als je echt iets uniek wil zien, kan dat ook in dit paleis. Het is de enige plek ter wereld waar je het enige strijkkwartet van Stradivarius-instrumenten kan zien.

Het centrale plein van Madrid: Puerta del Sol

Eén van de leukste pleinen van de stad is zonder twijfel Puerta del Sol. Misschien herken je de klok aan de bovenkant van het Casa de Correos (het postkantoor). Die wordt op oudejaarsavond gebruikt om af te tellen. De klok heeft ook wel iets leuk, maar tegelijk iets lastig. Het is traditie om bij elke gong een druif te eten voor geluk. We zullen dat maar braaf doen zeker?

Paseo del Prado en het Retiro Park

Als je even de stadsdrukte wil vermijden, moet je naar het Retiro Park in Madrid. Hier kan je ronddobberen op het meer in een roeiboot en even lekker genieten van de rust terwijl je onderweg mooie bezienswaardigheden ziet.

Retiro Park was oorspronkelijk de tuin van het koninklijk paleis, maar nu is het een populaire park geworden met cafés en tentoonstellingen. Maar dat is altijd al een beetje geweest. Ook in de 17de eeuw werd het gebruikt voor extravagante theatervoorstellingen.

Tijd voor een marktje

Als je toevallig op zondag nog in Madrid bent, moet je, net zoals iedereen in de stad, gaan naar Ribera de Coritodores en Plaza de Cascorro. Want dan gaat de grootste markt van Madrid open met zo’n 3.500 kraampjes. Vergeet niet dat het hier best druk kan worden, dus is het zeker geen slecht idee om op tijd uit je bed te kruipen.

Ook al is het zondag, toch zijn de antiekwinkels in de zijstraten van Ribera de Cortidores open. Daarnaast kan je ook nog een plaatsje nemen in een café om te genieten op een terrasje.

Lekker eten in Madrid

Bij een Spaanse stad hoort natuurlijk ook lekker eten. Daarom moet je hier zeker eens van tapasbar tot tapasbar lopen om de lekkerste te ontdekken. Wat je trouwens ook in Spanje moet eten, is paella. Ook Valencia is de ideale bestemming als je lekkere paella wil eten.

Verder staat Spanje ook nog bekend voor sangria, dus dat moet je ook zeker drinken in Madrid. Maar als je niet kan wachten tot je in Spanje bent, kan je natuurlijk ook altijd zelf sangria maken.

Nog niet overtuigd om naar Madrid te gaan? Hier zijn enkele redenen waarom je op reis moet naar Spanje.

Gesponsorde artikelen