Left Right
scrollTop top

Citytrip naar Barcelona? Deze verborgen pareltjes kende je waarschijnlijk nog niet!


Citytrip naar Barcelona? Deze verborgen pareltjes kende je waarschijnlijk nog niet!

Barcelona, de stad van tapas, zon, zee, cultuur en architectuur. De veelzijdigheid van de stad is misschien wel wat de stad zo aantrekkelijk maakt om er naartoe te gaan. Barcelona heeft enkele typische toeristische bezienswaardigheden die je sowieso moet gedaan hebben zoals de ‘Sagrada Familia’, ‘La Boqueria’ en ‘Parc Güell’. Voor wie de stad voor de tweede of derde keer bezoekt, lijsten we hieronder even op wat je waarschijnlijk in geen enkele reisgids zal terugvinden maar zeker de moeite is!

Turó del Carmel: prachtig uitzicht voor de hikers

In Barcelona zijn er heel wat heuvels en de ‘Turó del Carmel’ is er eentje van. Als je al een keertje naar Barcelona bent geweest, dan ben je onbewust waarschijnlijk ook al op de heuvel geweest. Aan de zuidkant van de heuvel ligt namelijk ‘Parc Güell’, een van Gaudi’s meest befaamde werken en een populaire toeristische bestemming. Wat bijna niemand weet is dat als je naar de noordelijke kant van de berg gaat, je het ‘Parc del Carmel’ tegenkomt waar je ook van prachtig uitzicht kan genieten.

En dat kan je in alle rust doen, aangezien deze mooie plek in geen enkele reisgids terug te vinden is. Een bezoekje is wel eerder voor de avonturiers onder ons want er zijn geen wegwijzers of duidelijk afgebakende padjes. Via sporen die andere mensen op de grond achtergelaten hebben, moet je de weg naar de top proberen te vinden.

Esglèsia de Sant Pacià: Gaudi’s eerste werk

De werken van Gaudi zoals de Sagrada Familia en Parc Güell zijn uiteraard een must als je Barcelona voor de eerste keer bezoekt. Is het echter niet je eerste bezoek, dan is het wel eens de moeite waard om de metro naar de wijk Sant Andreu te nemen en de ‘Esglèsia de Sant Pacià’ te bezoeken. Daar kan je de prachtige vloer met mozaïeken van de kunstenaar bewonderen. Let wel op, de kerk is enkel geopend tijdens de dagelijkse mis, dus zorg dat je er op tijd bent en je hebt tijd genoeg om naar hartenlust rond te kijken.

Bac de Roda Bridge

De metro nemen naar Sant Andreu gewoon om een kerk te bezoeken vind je misschien niet de moeite waard. Wie van een sterk staaltje architectuur houdt, kan echter ook nog langs de ‘Bac de Roda Bridge’ passeren. De brug geeft de wijk een ietwat moderner karakter, zeker ’s avonds als ze verlicht wordt.

Bekijk zeker eens de datum van de Vintage Market die maandelijks plaatsvindt op ‘Nau Bostik’ in Sant Andreu. Een keer per maand komen alle locals daar samen voor een gezellige boel. Marktkraampjes met vintage kleren of andere spullen maar ook foodtrucks en bars waar je iets lekkers kan eten of drinken staan allemaal samen klaar. Wie dus van de echte couleur locale wil proeven, checkt best zeker eens de data van de marktjes!

Passatge Sert, een geheim steegje

De lokale bevolking van Barcelona gebruikt het steegje gewoon als doorgang maar voor toeristen is het wel leuk om er even wat tijd door te brengen. Het is een heel mooi plekje voor enkele unieke vakantiefoto’s maar ook de geschiedenis achter het steegje is best indrukwekkend. Vroeger was het er allesbehalve zo rustig als nu want toen maakte de familie Sert er tapijten. Leuk extraatje voor wie van koffie houdt: tegenwoordig kan je er een van de hipste koffiezaken van Barcelona, ‘Nomad Coffee’, vinden!

Lange wachtrijen voor ‘DelaCrem’

Geen lange wachtrijen van toeristen, wel van de locals. In de ‘Eixample-wijk’ kan je volgens de lokale bevolking het lekkerste ijs van Barcelona terugvinden. Massimo Pignata opende zijn ijsjeszaak in 2010 en al snel werd de zaak enorm beroemd onder de lokale bevolking. Wat zijn ijsjes zo speciaal maakt is dat hij enkel met pure en verse ingrediënten werkt, zonder conserveringsmiddelen of andere toevoegingen. Daarnaast serveert hij ook, afhankelijk van het seizoen, enkele speciale smaken zoals zwarte chocolade met bier of gebakken appel met kaneel. Ook zin gekregen om te proeven?

‘Spookstations’ in de metro van Barcelona

Barcelona heeft een uitgebreid metronetwerk dat zowel door de lokale bevolking als door toeristen veelvuldig gebruikt wordt. Wat echter niet veel toeristen weten als ze door Barcelona wandelen, is dat er een twaalftal ‘spookstations’ onder hun voeten liggen. Tijdens de bouw van het metronetwerk zijn er enkele stops nooit afgewerkt en die liggen er nu heel verlaten bij.

Bij die zogenaamde ‘spookstations’ horen ook de typische legendes. Zo moet je maar eens uit je raam kijken als je op lijn 2 of 5 rijdt en het ‘Gaudi Station’, dat nooit in gebruik is geweest, passeert. Voorbijgangers beweren namelijk dat ze al eens geesten hebben zien wachten op het perron en er zijn zelfs enkelingen die beweren de geest van Gaudi himself gezien te hebben. Bizar!

Twitter

Pantà de Vallvidrera: een natuurparadijs

Even weg uit de drukke, bruisende stad? In dit natuurpark kan je in alle rust genieten van een picknick aan het water. Wat ontstond als een als een waterreservoir voor de lokale inwoners, is nu een natuurpark dat voor iedereen toegankelijk is. Je kan er zowel ontspannen tussen het groen als mooie wandelingen maken doorheen het park.

Met deze 17 redenen er nog bij, zal je niet lang meer wachten om je vliegticket naar Barcelona te bestellen!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755