Citytrip Parijs: de liefdesstad, deze plekjes moet je zeker zien met je lief

Citytrip Parijs: de liefdesstad, deze plekjes moet je zeker zien met je lief

Parijs is de tweede grootste stad van West-Europa met veel bezienswaardigheden, ideaal voor een citytrip dus. En wat is er romantischer dan tijd doorbrengen met je lief in de stad van de liefde! Dit is wat jullie zeker moeten zien. 

Parijs wordt niet enkel de lichtstad genoemd, maar ook de stad van de liefde. Terecht want Parijs barst van de romantische plekjes. Hiervoor stappen we even af van de bekende toeristische bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, Notre Dame of bijvoorbeeld de Sacré-Coeur. Veel mensen op de trappen van de Sacré-Coeur gaan innig omarmd op de foto en vragen elkaar zelfs ten huwelijk. Best romantisch, maar dat doe je dan wel met een leger van toeristen om je heen. Daarom bieden wij jullie bij deze citytrip een aantal plekjes aan die je zeker moet zien met je lief.

Eerst en vooral kan je Parijs gemakkelijk bereiken via de Thalys. Vind je het niet erg om een paar extra euro’s uit te geven, kan je tickets boeken voor eerste klas. Je krijgt dan eten en drinken tijdens de reis en er is ook wifi beschikbaar. Wil je toch niet te veel geld uitgeven, ga dan zeker een kijkje nemen naar de site van de Thalys met interessante deals. Opgelet: het is best als je dertig dagen of vroeger voor je vertrek je tickets boekt, want dan blijven de lage prijzen constant.

Eenmaal gearriveerd, kunnen jullie op stap gaan. Dit zijn de romantische plekjes perfect voor jou en je lief.

Pixabay

1. De Muur van de Liefde

Le mur des je t’aime is een kunstwerk in het parkje Square Jehan Rictus in Montmartre. Het is een bijzonder plekje waar vele koppels de romantiek komen opzoeken. De muur bestaat uit zwarte tegels waarop de tekst ‘Ik hou van jou’ staat geschreven in 250 talen en dialecten. Het is een leuke plaats om een romantische wandeling te maken en ’s avonds iets gezellig te gaan eten.

2. De oevers van de Seine

Akkoord, de rivier de Seine is ook een toeristische trekpleister, maar daar is natuurlijk een reden voor. In plaats van over de drukke boulevard de stappen waar het krioelt van de auto’s, daal je de trappen af naar het niveau van de rivier. Langs beide oevers kan je gezellig kuieren met z’n tweetjes. Het is een ideale plek om te genieten van een zonsondergang.

3. Canal Saint Martin

Dit kanaal is een populaire plek voor wandelaars en fietsers. Op zondag is het markt vanaf Place de la Bastille, een mooi vertrekpunt voor een wandeling langs het Canal Saint Martin. Op een zonnig dag kan je lekker genieten van een glaasje wijn op één van de gezellige terrasjes richting de Place de la République, een groot plein waar vele jonge koppels smullen van een stukje kaas met natuurlijk opnieuw een glaasje wij erbij!

Istock

4. Le Petit Pré

Dit een romantische street food-tuin aan de voet van de Hippodrome de Longchamp, een paardensportterrein langs de oevers van de Seine. Je kan genieten van een lekkere barbecue van de grootste barbecuespecialisten en gastchefs, onder het genot van een biertje of een cocktail. Wat moeten jullie nog meer hebben dan dat?

5. Hôtel Amour

De naam zegt eigenlijk al alles: dit hotel staat in het teken van de liefde. Het bevindt zich op een zijstraat van de winkelstraat Rue des Martyrs op de heuvel van de Montmartre. Dit iconische adres was een van de eerste boutique-adressen in Parijs. Dit hotel vind je naast het leuke restaurant La Maison Mere. Hoewel de kamers nogal felgekleurd zijn en soms een tikkeltje bizar, is het een ideale locatie om met je lief door te brengen.

Al vertrokken? Veel plezier!

Ontdek zeker ook de leukste bezienswaardigheden van Londen.

Gesponsorde artikelen