‘Coachella wordt uitgesteld naar 2022’

Het lijkt erop dat het populaire Amerikaanse festival Coachella ook dit jaar niet zal kunnen doorgaan. Normaal gaat het festival elk jaar door in april, maar vorig jaar werd al beslist om het festival uit te stellen. Eerst naar oktober 2020, vervolgens naar april 2021, en tot slot naar oktober 2021. Maar ook die datum moet nu bijgesteld worden. De nieuwe data zouden nu in april 2022 vallen.

Net zoals in ons land moeten ook in het buitenland festivals op zoek naar nieuwe data. Zo is er ook het populaire festival Coachella. De editie van 2020 werd al drie keer uitgesteld en stond nu gepland voor oktober 2021. Maar het lijkt er voorlopig nog niet op dat de Verenigde Staten tegen dan coronavrij zullen zijn. Daarom wordt het festival nog een keer uitgesteld. Zo weet Variety van bronnen uit de muziekwereld. Het festival heeft het nieuws voorlopig nog niet officieel bekendgemaakt.

Coachella

In 2020 was Coachella één van de eerste festivals die uitgesteld moesten worden. Het festival in de woestijn van Indio in Californië gaat normaal elk jaar door in april. Maar door de uitbraak van het coronavirus moest het festival op zoek naar een nieuwe datum. Aanvankelijk werd gehoopt dat het festival nog datzelfde jaar kon doorgaan, maar dan in het najaar. Maar dat bleek al snel te optimistisch te zijn.

Het festival werd vervolgens uitgesteld naar april 2021, om in januari 2021 nogmaals uitgesteld te worden naar oktober 2021. En nu volgt het nieuws dat het festival opnieuw uitgesteld zal worden. Daardoor zal de editie die gepland stond voor april 2020 uiteindelijk pas doorgaan in april 2022 (als het niet nog een keer uitgesteld moet worden natuurlijk).

Belgische festivals

Ook in ons land beslisten al verschillende festivals om de editie van deze zomer uit te stellen. Rock Werchter en Graspop kozen ervoor om het festival meteen uit te stellen naar volgend jaar. Tomorrowland blijft voorlopig nog optimistisch en hoopt de duizenden festivalgangers te kunnen verwelkomen tijdens het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september. Al is de organisatie van het dancefestival ook nog steeds voorzichtig en sluit het een uitstel tot 2022 niet uit.

Meer
Lees meer...