Cola Zero verdwijnt voorgoed, maar in de plaats komt er een nieuwe variant

Coca-Cola komt met een nieuwe suikervrije variant op de markt. Het nieuwe drankje zal de naam Coca Cola No Sugar dragen en komt er in de plaats van Coca-Cola Zero. De nieuwe variant wordt gelanceerd in Australië en daar moet de Zero-cola definitief plaatsruimen voor de No Sugar-versie.

Steeds meer mensen gooien suiker overboord en proberen een gezondere levensstijl te hebben, maar een zoete zonde zoals een glaasje cola is soms moeilijk te weerstaan. Daarom bracht The Coca-Cola Company in 1982 Coca-Cola Light op de markt en in 2005 kwam daar Coca-Cola Zero bij.

Vijf jaar

De Zero-variant moest zo goed en kwaad als het kon de originele Coca-Colasmaak benaderen, maar slaagde daar niet helemaal in, maar de allernieuwste ‘No Sugar-versie’ belooft wel quasi dezelfde smaak als de originele, gesuikerde Coca-Cola.

Het bedrijf heeft maar liefst 5 jaar gewerkt aan de nieuwe smaak. Er werden verschillende recepten uitgeprobeerd en 18 smaaktests georganiseerd. Volgens het hoofd van Coca-Cola Australië, Roberto Mercadé “hebben ze nog nooit de smaak van klassieke Coca-Cola zo dicht kunnen benaderen.”

België?

De nieuwe Coca-Cola No Sugar wordt gelanceerd in Australië en Nieuw-Zeeland. Daar zal de Coca-Cola Zero definitief omgeruild worden voor No Sugar. Wij belden naar Coca-Cola België om te horen wanneer wij die nieuwe smaak mogen proeven, maar dat is nog niet voor meteen. “We weten dat de Coca-Cola No Sugar als pilootproject wordt uitgebracht in Australië, maar voorlopig zijn er nog geen plannen bekend om de nieuwe smaak ook in België te lanceren. Het kan, maar het staat nog niet op onze agenda”, aldus Quentin Lambert, Senior Manager Field Sales bij Coca-Cola België.

Je zal dus nog even geduld moeten hebben om de ‘wonderbaarlijke’ nieuwe Coca-Cola te proeven, of een vliegticket naar Australië boeken.

Meer
Lees meer...