Comeback voor ‘Kulderzipken’? Ook prinses Prieeltje ziet het zitten

Het begint er steeds meer op te lijken dat we écht een comeback zullen krijgen van Kulderzipken. Nadat hoofdrolspeler Michaël Pas al aangaf dat hij een comeback van het iconische jeugdprogramma wel zag zitten, volgt nu ook Ianka Fleerackers (Prinses Prieeltje) hem daarin.

Kulderzipken is zonder twijfel een van de populairste jeugdprogramma’s uit de Vlaamse televisiegeschiedenis. De avonturen van de eenvoudige boerenjongen Kulderzipken, die door toeval terechtkomt in het kasteel van Koning Jozef zijn bij verschillende generaties jongeren bekend. En wie weet zal ook de nieuwste generatie kinderen kunnen genieten van het programma.

Kulderzipken
VRT

Reünie Kulderzipken

In de podcast Akkerdjie! liet Michaël pas (Kulderzipken) eerder deze week weten dat hij een terugkeer van het programma wel zou zitten. “Kulderzipken 2.0, dat zou toch heel erg leuk zijn?”, klonk het.

Hij weet zelfs als hoe die reeks er dan zou uitzien. “Stel je voor: Prieeltje en Kulderzipken die intussen zelf op de troon zitten en een leuke zoon of dochter hebben.” En Koning Jozef op pensioen? Dat zien wij ook wel zitten.

https://www.instagram.com/p/B5kNbeWg5JC/

Prinses Prieeltje

Het nieuws dat Michaël Pas opnieuw in de huid van de eenvoudige boerenjongen wil kruipen, is ook Ianka Fleerackers niet ontgaan. Zij reageerde op Instagram op de woorden van haar tegenspeler.

Ianka deelde twee foto’s van haarzelf en Michaël Pas, eentje uit de oude doos, waarop ze te zien zijn als hun personages en eentje van hen nu. Daarbij liet ze weten dat ze zo’n comeback ook wel zag zitten. “Wel, mijn kleed hangt klaar in de kast en ik kan er nog net in”, liet ze weten. “En we zien er nog altijd uit als het droom-tv koppel.” Dat laatste kunnen we alleen maar beamen.

Kulderzipken

Kulderzipken werd voor de eerste keer uitgezonden tussen 1995 en 1997. Maar wordt tot op heden regelmatig herhaald op Ketnet. En dat is natuurlijk niet zo vreemd. Want de reeks wist een heuse cultstatus te verwerven binnen de Vlaamse televisie.

Heel wat grote acteurs en zangers passeerden de revue in Kulderzipken. Zo waren naast Jan Decleir en Karin Tanghe in de geweldige rollen van Koning Jozef en Koningin Angina, ook Warre Borgmans, Marc Van Eeghem en Lucas Van den Eynde te zien als de gebroeders Grimm. Maar ook Urbanus, Bart Peeters, Wietse Tanghe, Ann Tuts en Wim Opbrouck waren te zien in afleveringen van de reeks.

Meer
Lees meer...