Conner Rousseau heeft geen tegenkandidaten voor voorzitterschap Vooruit

Ex-voorzitter Conner Rousseau zal naar verwachting opnieuw voorzitter van de socialistische partij Vooruit worden. De deadline voor het indienen van kandidaatstellingen verloopt maandag, en er zijn geen andere kandidaten opgedoken.

Voordat de voorzittersverkiezingen bij Vooruit officieel van start gingen, had Rousseau al zijn kandidatuur aangekondigd. Hij staat te popelen om de leiding weer op zich te nemen, op verzoek van huidig voorzitter Melissa Depraetere. “Ik ga dan ook vol overtuiging in op je vraag om de draad terug op te pikken. En stel me opnieuw kandidaat-voorzitter”, zegt Rousseau.

Rousseaus naam lijkt volledig gerehabiliteerd binnen de partij. Bij de laatste verkiezingen behaalde hij bijna 76.000 voorkeurstemmen, wat zijn populariteit onder de achterban bevestigt. Na zijn vertrek als voorzitter vanwege controversiële uitspraken over Roma, onderging hij gerechtelijke sancties. Veel kopstukken binnen Vooruit hoopten destijds al dat hij zou blijven, en zij zullen waarschijnlijk verheugd zijn over zijn terugkeer.

Kandidaatstelling in duo

Rousseau diende zijn kandidatuur in samen met Funda Oru, die zich kandidaat stelde als ondervoorzitter. Oru is de huidige ondervoorzitter, waardoor haar rol onveranderd blijft. Dit illustreert het blijvende vertrouwen van Vooruit in Rousseau, wat verklaart waarom zijn positie als kandidaat-voorzitter geen concurrentie kende.

“Conner 2.0 zal sterker zijn dan de eerste versie”, verklaarde Rousseau bij zijn kandidaatstelling. Wat dit in de praktijk zal betekenen, is nog af te wachten. Hoewel Rousseau niet op een ministerspost mikt, heeft hij zijn zinnen gezet op het burgemeesterschap van Sint-Niklaas.

Meer
Lees meer...