Conner Rousseau maakt nieuwe naam sp.a bekend: VOORUIT

De socialistische partij in België heet niet langer sp.a, maar VOORUIT. Voorzitter Conner Rousseau maakte het nieuws net bekend via sociale media. VOORUIT is niet enkel een nieuwe naam, maar een volledig nieuwe beweging.

Dat er vernieuwing zat aan te komen bij sp.a was al langer geweten, maar nu heeft voorzitter Conner Rousseau die ook officieel aangekondigd. De partij krijgt een nieuwe naam: VOORUIT. Maar de naamsverandering heeft ook een diepere betekenis.

Toekomstgericht

“Het wordt een beweging met het vizier op de toekomst waarmee we alle progressieve Vlamingen willen samenbrengen en op een nieuwe, positieve manier aan politiek willen doen”, klinkt het bij Rousseau. Die nieuwe manier houdt onder andere bottom up in, inspraak van iedereen.

Inspraak

In december moeten alle veranderingen afgerond zijn. Da’s ook meteen het startschot voor een brede inspraakronde, “waarbij we alle progressieve Vlamingen en Brusselaars willen betrekken om het over de grote uitdagingen van onze tijd te hebben.”

“Samen willen we de toekomst vorm geven, om met zijn allen opnieuw vooruit te gaan”, vertelt Conner Rousseau nog. De voorzitter maakte al meteen bij z’n verkiezing bekend dat hij zou nadenken over een nieuwe naam voor de partij, en die heeft hij nu dus gevonden.

Meer
Lees meer...