Cool: deze 10 kamerplantjes zuiveren elke dag je huis!

Winter: natte voeten en bevroren vingers vermijden door gewoon binnen te blijven… Net daarom, als je weer een hele dag binnen hebt doorgebracht, kan je je geweten sussen door deze 10 zuiverende planten in huis te halen!

1. Aloë Vera

Aloë Vera zuivert de chemische stoffen die in de lucht terechtkomen nadat je schoonmaakmiddel hebt gebruikt. 

3268zauber

2. Klimop

Volgens NASA is klimop dé plant die je nodig hebt om de lucht te filteren. Ook voor mensen zonder groene vingers is het een aanrader: klimop past zich snel aan en is makkelijk te onderhouden.
Wikimedia Commons: Mokkie

3. Rubberboom

Ook geschikt voor mensen met twee linkerhanden: de rubberboom. Groeit snel, heeft weinig licht nodig en verwijdert giftige stoffen uit de lucht.

Wikimedia Commons: Kenpei

4. Sansevieria

De sansevieria zet stikstof om in zuurstof tijdens de nacht, terwijl de meeste andere planten dat overdag doen. Een aanrader voor in de slaapkamer!

Wikimedia Commons: Mokkie

5. Lepelplant

De lepelplant behoort tot de aronskelkfamilie. Het is een mooie plant die bepaalde schadelijke stoffen in de lucht kan verminderen.

Wikimedia Commons: UshaJ

6. Philodendron

Ook de Philodendron behoort tot de aronskelkfamilie. De plant is te herkennen aan de hartvormige blaadjes. Als hij goed verzorgd wordt kan de plant vele jaren blijven leven.

Wikimedia Commons: Liné1

7. Bamboe

Ook de bamboe haalde het NASA-lijstje van de meest zuiverende planten. Geef de plant genoeg water en plaats hem niet direct in de zon. 

Wikimedia Commons: Sean McGrath

8. Graslelie

Ook de graslelie helpt om de lucht in uw huis zuiver te houden. Leuk als decoratie en makkelijk te onderhouden.

Wikimedia Commons: Mokkie

9. Epipremnum Aureum 

In tegenstelling tot de naam is dit een simpele plant die het best groeit in koele temperaturen. Je kunt de plant ook ergens ophangen zodat de bladeren naar beneden groeien.

Wikipedia Commons: Forest & Kim Starr

10. Geluksbamboe

De Dracaena Braunii, ook wel de geluksbamboe genaamd, is een plant die makkelijk tot aan het plafond kan groeien. Het groeit het best in vol zonlicht en zuivert giftige stoffen uit de lucht.

Champlax
Bron: True Activist
Meer
Lees meer...