Bizar camerastandpunt speelt grote bijrol in nederlaag VS op Copa América

Terwijl bijna alle aandacht bij ons naar het EK voetbal in Duitsland gaat, is er aan de andere kant van de Atlantische Oceaan de Copa América. Daar nemen de beste landen uit Noord- en Zuid-Amerika het tegen elkaar op. Tijdens een van de laatste wedstrijden in de groepsfase ging heel wat aandacht naar een heel opvallend camerastandpunt.

In de Verenigde Staten vindt op dit moment de Copa América plaats. Met 16 deelnemende teams ging het toernooi van start met slechts vier poules. De twee beste per poule gaan meteen door naar de kwartfinales.

Exit Verenigde Staten

De eerste kwartfinalisten van de Copa América zijn ondertussen bekend en daar hoort het gastland alvast niet bij. De Verenigde Staten kenden een degelijke openingswedstrijd en won tegen Bolivia met 2-0. Daarna ging het mis tegen Panama, waar het land met tien man verloor met 2-1. Een overwinning tegen Uruguay was dus noodzakelijk, maar dat lukte niet. Uiteindelijk werd het 1-0 voor de ploeg van landicoon Luis Suárez.

Op die manier liggen de Verenigde Staten na de groepsfase al uit het toernooi in eigen land. Fans hadden heel wat kritiek klaar voor de beslissingen van de scheidsrechters, maar ook coach Gregg Berhalter is kop van jut. Binnen twee jaar organiseren de Verenigde Staten samen met Mexico en Canada namelijk het WK en het hele land hoopte op een sterke voorbereiding. Nu blijkt er nog heel wat werk te zijn.

Bizar standpunt

Naast de inhoudelijke teleurstelling op de Copa América was er nog een andere opvallende gebeurtenis tijdens de wedstrijd. Het camerastandpunt tijdens de uitzending van FOX Sports ging namelijk de wereld rond. Daarbij leek het alsof de camera van veel te hoog filmde en een zoom nergens te bespeuren was. Daardoor leken de spelers vaker op mieren dan op voetballers

Op sociale media grapten sommigen zelfs over het feit dat ze “de match vanop de maan hebben gevolgd”. Ook aan de live-berichtgeving lijkt er dus nog wat werk voor het WK in 2026.

Meer
Lees meer...