Lionel Messi overweegt door te gaan als international tot WK 2026

Goed nieuws voor alle fans van Lionel Messi (35) en bij uitbreiding alle voetbalfans. De Argentijnse sterspeler sluit namelijk niet op voorhand uit dat hij ook op het volgende wereldkampioenschap voetbal in 2026 aanwezig zal zijn.

Eind 2022 maakte Lionel Messi eindelijk zijn grote droom waar door op zijn vijfde WK eindelijk de wereldkampioen te worden met Argentinië. Velen hadden verwacht dat de 35-jarige speler na die triomf zijn afscheid zou aankondigen als international en mogelijk zelfs als speler in het algemeen. Maar dat lijkt Messi dus allerminst van plan. Hij denkt er namelijk zelfs aan om ook het volgende WK aanwezig te zijn met Argentinië. Dat toernooi zal in de zomer van 2026 gespeeld worden in Mexico, de Verenigde Staten en Canada. Tijdens dat WK zal Messi 39 jaar worden.

“Ik hou van voetballen”

“Vanwege mijn leeftijd zal het moeilijk worden om het WK in 2026 te halen”, zegt Lionel Messi daarover volgens Reuters tegen Diario Ole, een sportkrant in Argentinië. “Ik hou van voetballen en zolang ik het gevoel heb dat ik in een goede vorm verkeer en ervan geniet, ga ik door. Het lijkt nog lang tot het volgende WK, maar het hangt af van hoe mijn carrière verloopt.”

Op het WK in 2026 kan Lionel Messi alvast enkele records pakken en andere records scherper stellen. Zo kan hij de eerste speler ooit worden die op zes WK’s in actie komt. Het record van vijf WK’s deelt hij momenteel met Antonio Carbajal (Mexico), Andrés Guardado (Mexico), Rafael Márquez (Mexico), Cristiano Ronaldo (Portugal) en Lothar Matthäus (Duitsland). In Qatar pakte hij van die laatste overigens al een record af door zijn 26ste WK-wedstrijd te spelen. Bovendien heeft hij momenteel dertien keer gescoord op een WK-eindronde. Dat is drie minder dan recordhouder Miroslav Klose (Duitsland).

Meer
Lees meer...