Foto van Lionel Messi met wereldbeker wordt meest gelikete post ooit op Instagram

Lionel Messi heeft in de nasleep van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar een opvallend record gepakt. Zijn fotoreeks met de wereldbeker en andere foto’s van tijdens het WK is namelijk de meest gelikete post op Instagram geworden met ondertussen al bijna 58 miljoen likes.

Het ei is verslagen! Na bijna vier jaar is er een nieuwe meest gelikete post op Instagram. In februari 2018 kreeg een Instagrampost van Kylie Jenner met de eerste foto van haar dochter Stormi als eerste ooit meer dan 10 miljoen likes. Uiteindelijk zou de post bijna een jaar recordhouder zijn met iets meert dan 18 miljoen likes.

Begin 2019 dook echter ineens het mysterieuze account @world_record_egg op. Dat account bevatte exact één foto van een kippenei en had als doel om het record van Kylie Jenner af te pakken. Dat lukte al na amper tien dagen. Nog twee dagen later stond het aantal likes voor die post zelfs op een indrukwekkende 45 miljoen. Dat aantal zou de maand erna nog verder stijgen tot 53,3 miljoen likes.

Messi en de wereldbeker

Daarmee stond het ei ruim lang helemaal bovenaan de lijst met meeste likes. Maar nu is er nieuwe recordhouder op Instagram. De eerste post van Lionel Messi nadat hij met Argentinië het WK voetbal in Qatar had gewonnen behaalde in een recordtempo namelijk meer likes. Dat aantal staat nu al op bijna 58 miljoen en stijgt nog aan een sneltempo verder. Fans van het ei zijn daardoor weer in actie geschoten, waardoor ook dat aantal likes opnieuw stijgt, maar het lijkt erop dat Messi’s post niet meer ingehaald kan worden.

De derde plaats in de ranking is op dit moment trouwens voor zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo. Die deelde vlak voor het WK namelijk een foto van hemzelf en Messi die aan ’t schaken zijn op een valies van Louis Vuitton en kreeg op die post 42,1 miljoen likes. Dezelfde foto op het account van Lionel Messi staat momenteel op plaats 6 met 32,4 miljoen likes. Messi bezet in de algemene ranking naast de eerste ook wel de vierde plaats met een andere foto van hemzelf met de wereldbeker. Op plaats 5 staat dan weer een andere post van Cristiano Ronaldo met zijn vriendin Georgina Rodríguez en hun zwangerschapsaankondiging.

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi

Het moge duidelijk zijn dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi de koningen van Instagram zijn. Die eerste bereikte een maand geleden als eerste persoon ooit 500 miljoen volgers en staat ondertussen zelfs bijna op 520 miljoen. Messi staat op plaats 2 en rondde – mede dankzij zijn WK-zege – zojuist de kaap van 400 miljoen volgers.

Bekijk hier de post van Lionel Messi:

Meer
Lees meer...