Rode Duivels uitgeschakeld op EK na pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk

Het Europees kampioenschap eindigt voor de Rode Duivels in de achtste finale. Tegen Frankrijk hield België lang stand, tot Jan Vertonghen in de 85ste minuut jammerlijk de bal in eigen doel werkte.

België hoopte na een matige groepsfase op een stunt tegen Frankrijk, dat er tot dan ook nog geen goed EK had opzitten. Domenico Tedesco pakte daarbij verrassend uit en zette met Romelu Lukaku en Loïs Openda twee spitsen in de basis.

De wedstrijd begon zeer voorzichtig met weinig kansen aan beide kanten. Na zo’n 25 minuten duwde België even door met twee mogelijkheden tot gevolg. Een vrije trap van Kevin De Bruyne en een grote kans van Yannick Carrasco eindigden echter niet in doel. Ondertussen kreeg Frankrijk snel drie gele kaarten. Frankrijk nam daarna over en dreigde met een gevaarlijke kopbal van Marcus Thuram.

Frankrijk gevaarlijk na de rust

Na de rust nam Frankrijk meer en meer het commando over. Kansen bleven aan beide kanten echter schaars. Les Bleus dreigden enkele keren met afstandschoten, maar die misten richting om echt gevaarlijk te zijn. België wist opnieuw via Carrasco te dreigen, terwijl ook Lukaku doelman Mike Maingain testte.

In het slotkwartier kregen Lukaku en Jérémy Doku de bal bij De Bruyne die bijna tot scoren kwam. Jammer genoeg viel de goal uiteindelijk aan de overkant. De pas ingevallen Kolo Muani kreeg in te veel ruimte en kon van dichtbij aanleggen. Die bal week af op de knie van Vertonghen en belandde zo in doel. De Rode Duivels probeerden nog een slotoffensief op te zetten, maar kwam niet tot scoren.

Meer
Lees meer...