Frankrijk – België: Dit is de opstelling van de Rode Duivels … met een grote verrassing

Bondscoach Domenico Tedesco pakt uit met een grote verrassing in zijn opstelling voor de wedstrijd Frankrijk – België. Romelu Lukaku en Loïs Openda staan namelijk beiden in de basis.

Er is de voorbije weken veel gespeculeerd over de opstelling van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Na een matige groepsfase – met maar één goede wedstrijd – waren er veel geruchten over een grote aanpassing van de Belgische tactiek. De lippen van Tedesco en co. bleven echter stijf op elkaar.

Lukaku en Openda

Die verrassende opstelling is er wel degelijk gekomen. België zal tegen Frankrijk namelijk aantreden met twee spitsen. Topschutter aller tijden Romelu Lukaku krijg namelijk Loïs Openda naast zich.

Die laatste was vorig jaar in de Duitse Bundesliga voor RB Leipzig goed voor 24 competitiegoals, maar toonde zich in het verleden bij de Rode Duivels een stuk minder trefzeker. Nu moet hij het Belgische scoringsproblemen op het EK proberen oplossen.

Carrasco

Verder verdwijnen ook Leandro Trossard en Yoeri Tielemans opnieuw uit de ploeg. Yannick Carrasco keert dan weer terug in de basis. Het is momenteel nog niet helemaal duidelijk hoe deze experimentele elf er effectief zullen uitzien op het veld.

Mogelijk kiest Tedesco ervoor om centraal achterin met drie te spelen, namelijk Wout Faes, Jan Vertonghen en Arthur Theate. Flankspelers Timothy Castagne en Yannick Carrasco kunnen op die manier een stuk hoger spelen en voor meer aanvallend gevaar volgen. Op het middenveld blijft Amadou Onana als enige controlerende middenvelder over, terwijl Kevin De Bruyne en Jérémy Doku vermoedelijk een vrije rol krijgen.

Meer
Lees meer...