EK voetbal: Welke wijzigingen mogen we verwachten bij de Rode Duivels tegen Frankrijk?

De Rode Duivels staan maandag tegenover Frankrijk in de achtste finale van het EK voetbal. Na een matige groepsfase zal het daarin een stuk beter moeten als België wil stunten. Maar met welke basiself zal dat gebeuren?

Een 0-0 tegen Oekraïne was voor de Rode Duivels voldoende voor een plaats in de knock-outfase van het EK. Omdat België zijn groep niet wist te winnen, wacht er in die achtste finale wel een clash tegen Frankrijk.

Het belooft een moeilijk duel te worden, waarbij de elf spelers op het veld hun beste niveau zullen moeten halen. Wie die elf zullen zijn, wordt echter hardnekkig geheim gehouden. Domenico Tedesco kan alvast over zo goed als zijn volledige kern beschikken.

Vervanger voor Trossard?

In vergelijking met de sterke wedstrijd tegen Roemenië voerde Tedesco tegen Oekraïne maar één wijziging door. Dodi Lukebakio was geschorst en dus kwam Leandro Trossard in de ploeg. Omdat die laatste opnieuw niet kon overtuigen, bestaat de kans dat hij weer naar de bank verhuist. In dit geval lijkt een terugkeer van Lukebakio in de basis logisch.

 Volgens La Dernière Heure is er echter nog een andere verrassend optie. Zij verwachten dat Orel Mangala in de ploeg komt in de plaats van Trossard. In dat geval zou er met Mangala, Yoeri Tielemans en Amadou Onana extra zekerheid ingebouwd worden op het middenveld. Kevin De Bruyne zou zo een vrije rol krijgen en naar rechts kunnen uitzwerven.

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om Mangala opnieuw in de basis te zetten in plaats van Tielemans. De bondscoach speelde zo tegen Slowakije en voerde die wissel tegen Oekraïne ook door in de tweede helft.

Verdediging

Verder zijn er ook wat vraagtekens over de verdediging van de Rode Duivels. Hoewel België van alle ploegen in de knock-outfase het tweede minst doelpunten slikte, blijven er twijfels. Dat Frankrijk mogelijk voorin met het razendsnelle duo Kylian Mbappé-Marcus Thuram zou spelen, doet die twijfels alleen toenemen. Een extra verdediger zou dat kunnen oplossen.

Geel gevaar?

Het belooft tegen Frankrijk een duel op het scherpst van de snee te worden. Hoewel Glenn Nyberg, de scheidsrechter van dienst, niet echt gekend staat als iemand die snel kaarten pakt, moeten er toch enkele spelers vrezen voor een schorsing in een eventuele kwartfinale. Zowel Orel Mangala, Yoeri Tielemans als Wout Faes hebben al een gele kaart achter hun naam staan.

Meer
Lees meer...