Rode Duivels stoten door na zwakke brilscore tegen Oekraïne

De Rode Duivels gaan naar de volgende ronde in het EK voetbal. Om 18 uur stond de laatste groepswedstrijd op het programma en daarin moesten de Belgen het opnemen tegen Oekraïne. Na een teleurstellende wedstrijd bleef het 0-0 en zo gaat België als tweede in de groep door. Volgende week wacht Frankrijk.

De groepsfases op het EK voetbal in Duitsland zitten er bijna op. Om 21 uur wachten nog de wedstrijden in groep F, maar daarna is het tijd voor de volgende ronde. Daarin zal België het moeten opnemen tegen Frankrijk. Door een gelijkspel tegen Oekraïne en een tweede plek in de poule staan onze landgenoten daardoor ook in het moeilijke deel van het toernooi.

0-0

Bondscoach Domenico Tedesco begon de wedstrijd met veel vertrouwen in de winnende ploeg van vorig weekend. Enkel Dodi Lukebakio werd op de rechterkant vervangen door Leandro Trossard. Dat kwam door een schorsing. Voor de rest bleef de ploeg dus onveranderd, al was het wedstrijdbeeld minder overtuigend.

In de eerste helft konden de Belgen enkele kansen creëeren, maar daarbij kwamen heel wat laatste ballen niet aan. Ook aan de andere kant vielen niet veel kansen, mede door een sterke Wout Faes. Ook in de tweede helft kon België niet overtuigen. De grootste kansen op het einde van de wedstrijd waren zelfs nog voor Oekraïne. Ook de efficiëntie bij de Rode Duivels bleef uit.

Tegen Frankrijk

Door het gelijkspel tegen Oekraïne en de 1-1 tussen Roemenië en Slowakije eindigt België als tweede in de poule. Daardoor komen ze tegen Frankrijk uit, die gisteren als tweede eindigde in groep D na een gelijkspel tegen Polen. Aan dezelfde zijde van het toernooi: Portugal, Duitsland en Spanje. Het halen van een eventuele halve finale wordt dus ontzettend moeilijk.

Meer
Lees meer...