Oekraïne – België: Dit is de opstelling van de Rode Duivels

Geen verrassingen in de basis bij de Rode Duivels voor de laatste groepswedstrijd. Bondscoach Domenico Tedesco voert maar één wijziging doen in zijn opstelling voor de match Oekraïne – België. Daarbij neemt Leandro Trossard de plaats in van de geschorste Dodi Lukebakio.

België gaat tegen Oekraïne op zoek naar een plaats in de achtste finale. Door de 2-0 winst tegen Roemenië staan de Rode Duivels er goed voor. Daarnaast mikt België uiteraard ook op groepswinst, iets wat een op papier eenvoudigere tegenstander kan opleveren. Door de nederlaag tegen Slowakije hebben de Rode Duivels dat wel niet meer volledig in eigen handen.

Eén wijziging

Na de goede prestatie tegen Roemenië is er dus geen reden om de basisopstelling van de Belgen te wijzigen. Enkel de geschorste Dodi Lukebakio moest vervangen worden. Domenico Tedesco kiest daarbij de meer ervaren Leandro Trossard, boven de jonge Johan Bakayoko.

Het is nog niet duidelijk op Trossard opnieuw links zal spelen, zoals in de openingswedstrijd. In dat geval zou Jérémy Doku opnieuw naar rechts moeten verschuiven. De kans is echter groot dat Doku zijn snelle dribbels mag blijven uitvoeren op links en dat Trossard het deze keer van op rechts mag proberen.

De elf namen

Voor de rest kiest Tedesco dus voor dezelfde namen die wisten te overtuigen tegen Roemenië. Koen Casteels staat in doel. De verdediging bestaat uit Timothy CastagneJan VertonghenWout Faes en Arthur Theate. Op het middenveld spelen Yoeri Tielemans en Amadou Onana in steun van Kevin De Bruyne. De flanken bestaan dus Leandro Trossard en Jérémy Doku en helemaal voorin staat topschutter aller tijden Romelu Lukaku.

Meer
Lees meer...