Rode Duivels: Wie vervangt de geschorste Lukebakio?

De Rode Duivels spelen vanavond om 18 uur op het EK in Duitsland een cruciale wedstrijd tegen Oekraïne. Bondscoach Domenico Tedesco moet daarbij al zeker één wijziging doorvoeren in zijn elftal. Dodi Lukebakio is namelijk geschorst. Er lijken twee mogelijke vervangers te zijn.

EURO 2024 begon voor België rampzalig met een nederlaag tegen Slowakije. Na die wedstrijd wijzigde Tedesco zijn elftal op maar liefst vier plaatsen. In de verdediging kwamen Jan Vertonghen en Arthur Theate in de plaats van Zeno Debast en Yannick Carrasco. Op het middenveld kwam Yoeri Tielemans dan weer in de ploeg voor Orel Mangala. Tot slot kreeg ook Dodi Lukebakio een basisplaats in plaats van Leandro Trossard. Dat alles resulteerde in een sterke wedstrijd van de Rode Duivels en een verdiende 2-0 winst tegen Roemenië.

Weinig redenen dus om het elftal te wijzigen voor de cruciale wedstrijd tegen Oekraïne. Toch zal Tedesco één nieuwkomer moeten inbrengen. Lukebakio pakte namelijk al twee wedstrijden op rij een gele kaart waardoor hij geschorst is.

Bakayoko of Trossard?

Om in zijn plaats te komen, lijken er twee opties te zijn. De meest logische vervanger is Johan Bakayoko. De 21-jarige speler van PSV heeft een gelijkaardige speelstijl als Lukebakio en kan dus perfect in het elftal gepast worden. Hij moest het tot nu toe op het EK echter stellen met een invalbeurt van een halfuur tegen Slowakije.

De andere optie is Leandro Trossard. De 29-jarige speler van Arsenal speelt bij zijn club vaker centraal, maar kan ook op de flank uit de voeten. Dat deed hij tegen Slowakije als basisspeler, al was Trossard toen één van de minderen bij de Rode Duivels. Tegen Roemenië mocht hij na de rust Lukebakio komen vervangen. Achteraf liet Tedesco zich opnieuw lovend uit over Trossard, waardoor de kans groot is dat hij de Arsenal-speler een nieuwe kans in de basis geeft.

Meer
Lees meer...