Blessure-update Rode Duivels: Volledige groep traint voor het eerst samen

Er is goed nieuws uit het kamp van de Rode Duivels. Voor het eerst dit EK staan de 25 spelers namelijk samen op het trainingsveld. Dat wil zeggen dat naast de teruggekeerde Thomas Meunier ook Axel Witsel stilaan weer fit raakt. De kans dat we hem aan het werk zien tegen Frankrijk is wel klein.

Het leverde hen een fluitconcert op, maar met een 0-0 tegen Oekraïne plaatsten de Rode Duivels zich woensdag voor de achtste finales van het Europees kampioenschap in Duitsland. Omdat België maar als tweede eindigde in groep E, spelen ze maandagavond om 18 uur tegen Frankrijk.

Thomas Meunier

Voor die wedstrijd lijkt bondscoach Domenico Tedesco over zijn zo goed als volledige kern te beschikken. Het gaat namelijk goed met de geblesseerden bij de Rode Duivels. Thomas Meunier liep nog voor het EK een vervelende blessure op, maar revalideerde sneller dan verwacht.

Hij sloott maandag aan bij de groep en kon de voorbije week zonder problemen alle trainingen afwerken. De flankverdediger wordt op zijn minst op de bank verwacht tegen Frankrijk.

Axel Witsel

Axel Witsel is dan weer al heel het EK het zorgenkindje. Ook hij liep een blessure op tegen Luxemburg. Witsel bleef toen in de rust in de kleedkamer. Hoewel dat toen eerder uit voorzorg was, bleven de problemen aan zijn lies aanslepen. Dit EK moest hij al meermaals een stap terugzetten.

De 35-jarige verdediger hield het de voorbije dagen bij individuele oefeningen en fietsen. Deze ochtend stond hij echter wel met de groep op het veld. Het is niet bekend of Witsel de volledige training heeft afgewerkt. De kans is heel klein dat hij erbij zal zijn tegen Frankrijk. Tedesco zei enkele dagen geleden dat Witsel nog minstens zo’n tien dagen nodig heeft om fit te raken.

Meer
Lees meer...