EK voetbal: Dit is wanneer België zijn volgende wedstrijd speelt

Mooi was het niet, maar België wist zich woensdagavond op het EK voetbal te verzekeren van een plaats in de knock-outfase. Daarvoor had het genoeg aan een 0-0 tegen Oekraïne. In de volgende ronde wacht Frankrijk.

Het EK voetbal is voor fans van België een wilde rollercoaster. Na de pijnlijke nederlaag in de openingswedstrijd tegen Slowakije leken de Rode Duivels gelanceerd na een overtuigende 2-0 winst tegen Roemenië. Tegen Oekraïne kon België echter allerminst overtuigen met een logische 0-0 als gevolg.

Frankrijk

Met vier punten uit drie wedstrijden eindigt België als tweede in groep E. Zo komen ze uit tegen de tweede uit groep D, namelijk Frankrijk. Die wedstrijd wordt gespeeld op maandag 1 juli om 18 uur. Frankrijk – België wordt gespeeld in de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf, dicht bij de Belgische grens dus. Dat stadion is onder andere bekend omdat het de plaats is waar het Eurovisiesongfestival in 2011 doorging.

De Rode Duivels zijn de underdog tegen Frankrijk. Nochtans kenden Les Blues tot nu toe ook allerminst een goed toernooi. Tegen Oostenrijk had het een owngoal nodig om met 0-1 te winnen. Tegen Nederland kwam het vervolgens niet verder dan 0-0 en tegen Polen sleepte het dankzij een penalty van de terugkerende Kylian Mbappé een 1-1-gelijkspel uit de brand.

Verder in het EK

De winnaar van het duel tussen Frankrijk en België komt in de kwartfinale uit tegen de winnaar van Portugal – Slovenië. Als België ook deze wedstrijd zou winnen, wacht in de halve finale Spanje, Georgië, Duitsland of Denemarken.

Meer
Lees meer...