Blessure-update Rode Duivels: Enthousiaste rentree Meunier; Witsel nog steeds afwezig

Goed nieuws voor de Rode Duivels. Thomas Meunier heeft zich maandagavond bij de groep gevoegd in hun hotel in Ludwigsburg. Vandaag stond hij dan ook – onder luid applaus – een eerste keer op het trainingsveld. Axel Witsel is daarentegen wel nog steeds afwezig door een aanslepende blessure.

Bondscoach Domenico Tedesco heeft binnenkort misschien opnieuw meer mogelijkheden achterin bij de Rode Duivels. Thomas Meunier voegde zich namelijk bij de groep. De 32-jarige flankverdediger viel vlak voor de afreis naar Duitsland geblesseerd uit in de oefenwedstrijd tegen Luxemburg. Die blessure viel gelukkig beter mee dan aanvankelijk gedacht.

Meunier werkte de voorbije dagen intensief met topkinesist Lieven Maesschalck. Zo raakte hij toch nog fit voor het het EK. Thomas Meunier reisde maandag af naar Duitsland en stond deze ochtend al een eerste keer op het trainingsveld in Freiberg. Daar kreeg hij van de rest van de spelerskern een applaus. Het mag duidelijk zijn dat de sfeer bij de Rode Duivels nog steeds optimaal is in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Oekraïne. Het is nog onduidelijk wanneer Meunier opnieuw volledig wedstrijdfit zal zijn.

Axel Witsel

Minder goed nieuws is er van Axel Witsel. Ook hij liep een blessure op tegen Luxemburg. Witsel bleef toen in de rust in de kleedkamer. Aanvankelijk klonk het dat dat toen enkel uit voorzorg gebeurde. Maar ondertussen blijft de ervaren verdediger van Atlético Madrid sukkelen met diezelfde blessure. Vorige week stond hij even opnieuw op het trainingsveld, maar al snel kreeg Witsel opnieuw last op dezelfde plaats.

Deze ochtend was de 35-jarige verdediger dan ook afwezig op training. Hij zal er tegen Oekraïne sowieso opnieuw niet bijzijn.

Meer
Lees meer...