Left Right
scrollTop top

Coronacijfers: Druk op de ziekenhuizen blijft toenemen


Coronavaccin Belgie
© Stephanie Lecocq / AP (via Isopix)

Net zoals de afgelopen twee dagen neemt het aantal besmettingen met het coronavirus licht af. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens neemt wel nog steeds toe. Zo valt te lezen op het dashboard van het gezondheidsinstituut Sciensano.

De druk op de ziekenhuizen in ons land en dan vooral op de afdelingen intensieve zorgen, blijft toenemen. Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt wel opnieuw licht af.

Gemiddeld 4.300 nieuwe besmettingen per dag (-10 procent)

In de week van 27 maart tot 2 april werden in België dagelijks gemiddeld 4.300 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling met 10 procent vergeleken bij een week eerder. Tot eergisteren ging het hierbij telkens om een stijging. Eergisteren daalde het aantal besmettingen voor de eerste keer licht (-1 procent), gisteren ging het om een daling met 6 procent.

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 62.343,7 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 7 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 7,9 procent en daarmee 0,2 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 267,9 ziekenhuisopnames per dag (+11 procent)

Ook bij het aantal ziekenhuisopnames is een stijging te zien. Dat cijfer stijgt wel minder snel dan de afgelopen dagen. Het gaat vandaag om een stijging met 11 procent naar gemiddeld 267,9 per dag. Gisteren ging het hierbij nog om een stijging met 9 procent.

Er lagen gisteren 3.053 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 131 meer dan een dag eerder. 865 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Ook dat zijn er 33 meer dan een dag eerder. 492 mensen moeten beademd worden.

Gemiddeld 32,9 overlijdens per dag (+23,7 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 32,9 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 23,7 procent meer dan een week eerder. Al gaat het hier om een zodanig laag cijfer dat percentages weinig willen zeggen. In totaal overleden er in ons land al 23.202 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment kregen al 1.502.919 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 16,3 procent van de bevolking ouder dan 18 en 13,1 procent van de volledige bevolking. 570.632 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 6,2 procent van de volwassenen in ons land en 5 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich vanaf vandaag inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428