Coronacijfers: minder mensen in het hospitaal en sterke daling sterftecijfers

Zo goed als alle cijfers staan in het groen op Sciensano. Er is zowel bij de besmettingen, doden en ziekenhuisopnames een (stevige) daling te zien.

Besmettingen

In totaal zijn er al 1,016 miljoen besmettingen waargenomen in het land. De laatste week waren er gemiddeld 2.983 besmettingen per dag, een daling van drie procent in vergelijking met de week ervoor.

Doden

Gemiddeld stierven er in België 36 mensen per dag aan Covid-19 afgelopen week. Dat is een daling van 9,6 procent vergeleken met de week ervoor. In totaal zijn er al 24.551 Belgen aan het virus overleden.

Ziekenhuisopnames

Hier zien we de grootste daling op weekbasis. Afgelopen week werden er gemiddeld 161 mensen per dag opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een daling van 17 procent in vergelijking met de week ervoor. Er liggen nu 2.175 mensen met het virus in het ziekenhuis, waarvan 700 op intensieve zorgen.

Vaccinaties

Al 3,5 miljoen landgenoten kregen hun eerste vaccinatie. Vorige week kwamen er daar per dag 56.700 bij, een stijging met zes procent in vergelijking met de week ervoor.

Met het heropenen van de terrassen en daarmee ook een deel het sociale leven, wordt het afwachten wat de cijfers ons binnen enkele weken zullen vertellen. Momenteel gaat het dus de goede kant op alle statistieken, we zijn benieuwd of er groen licht zal gegeven worden voor het ook binnen openen van de horeca.

Meer
Lees meer...