Coronacijfers: ziekenhuisopnames dalen met tien procent

De eerste week na de heropening van de horeca toont geen negatieve gevolgen. Alle percentages staan in het groen, terwijl er weer bijna tien procent meer getest werd. Het blijft uitkijken naar de grotere versoepelingen.

Besmettingen

Over de laatste zeven dagen waren er gemiddeld 2.852 besmettingen per dag. Dat is een daling van vier procent. In totaal zijn er nu al 1.026.473 Belgen die positief getest zijn op Covid-19.

Doden

Er vielen de afgelopen zeven dagen gemiddeld 34,7 doden per dag, een daling van 6,2 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Er stierven al 24.645 landgenoten aan het coronavirus.

Ziekenhuisopnames

Er liggen momenteel 1.921 Belgen in het ziekenhuis door het coronavirus, een daling van twintig procent. Van die patiënten liggen er 647 op intensieve zorgen. Per dag werden er de afgelopen zeven dagen 153,7 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis, een daling van tien procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor.

Vaccinaties

In totaal kregen al 3,8 miljoen landgenoten hun eerste vaccin ingespoten. De afgelopen zeven dagen kregen 71.000 mensen per dag een vaccin, een stijging van een derde tegenover de zeven dagen ervoor.

Meer
Lees meer...