Left Right
scrollTop top

We gaan naar Parijs: alle coronatesten in Tour de France negatief


Tour de France Jumbo
© epa

De Ronde van Frankrijk begint vandaag aan de derde en laatste week. Dat gebeurt met een voltallig peloton. De coronatesten op de tweede rustdag bleken namelijk allemaal negatief waardoor er geen ploegen, renners of personeelsleden naar huis moeten.

Meer dan drie weken lang door Frankrijk rijden met een peloton van zo’n 175 renners en een veelvoud aan omkadering, en dat terwijl steeds meer regio’s in het land rood kleuren … het klinkt als een absurde onderneming. Toch ziet het er steeds meer naar uit dat de Ronde van Frankrijk en organisator ASO erin zullen slagen.

Gisteren – maandag – was het de tweede rustdag in de Tour en dat wil zeggen dat iedereen opnieuw een coronatest moet ondergaan. Vorige week zorgde dat ervoor dat vier personeelsleden naar huis moesten. Ook Tour-baas Christian Prudhomme bleek toen besmet. De renners bleven gelukkig gespaard van besmettingen.

785 tests

Deze keer was er zelfs nog beter nieuws. De 785 tests die zijn afgenomen van alle renners, stafleden en omkadering bleken allemaal negatief.

“ASO en UCI willen alle ploegen bedanken voor hun medewerking en voor de waakzaamheid die ze getoond hebben en zullen blijven tonen tot in Parijs”, schrijft de organisatie in een persmededeling. Het ziet er dus naar uit dat we de Ronde van Frankrijk volledig zullen uitrijden. Zondag eindigt de wielerwedstrijd in Parijs.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  139.738.490
 • Aantal
  doden
  2.996.460
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  947.000
 • Aantal
  doden
  23.718