Coronavirus: aantal besmettingen blijft stijgen

De coronacijfers dalen nu nog minder dan de voorbije week. Want ook het aantal ziekenhuisopnames lijkt nu een plateau bereikt te hebben. Het aantal besmettingen stijgt zelfs voor de tweede dag op rij. Enkel het aantal overlijdens daalt nog steeds.

De voorbije week werden dagelijks 185 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, een daling met amper 2 procent in vergelijking met de week ervoor. Toen werden elke dag gemiddeld 189 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen opgenomen. In totaal liggen nu 2.832 Covid-patiënten in het ziekenhuis. 617 van hen liggen op afdelingen intensieve zorgen. 396 mensen hebben extra zuurstof nodig.

Aantal besmettingen stijgt

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt zelfs weer, al is dat met amper 3 procent. Elke dag kwamen er in de week van 4 tot 10 december gemiddeld 2.231 besmettingen bij. Een week geleden sprak Sciensano nog over 2.163 besmettingen per dag.

Meer testen, lagere positiviteitsratio

Die stijging in het aantal besmettingen is voor een deel te verklaren door het aantal testen dat blijft toenemen. In diezelfde week (van 4 tot 10 december) waren dat er elke dag gemiddeld 31.900. Dat zijn er zo’n 2.000 meer dan de week voordien, toen dagelijks 29.500 mensen getest werden.

De positiviteitsratio – het aantal positieve testen in vergelijking met het totale aantal afgenomen testen – daalt wel. Die ratio bedraagt nu 8,2 procent. Dat wil zeggen dat iets meer dan 8 op 100 coronatesten positief terugkeert. Vorige week waren dat er nog 8,8 op 100.

Gemiddeld 90 overlijdens per dag

Het aantal overlijdens daalt wel nog, met bijna 20 procent. Dagelijks overlijden gemiddeld 90 Belgen aan de gevolgen van Covid-19. Ook dat zijn cijfers uit de week van 4 tot 10 december. Een week eerder stierven nog elke dag 109 mensen door het virus. In totaal bezweken nu al 17.951 landgenoten.

Meer
Lees meer...