In Duitsland is de eerste patiënt opgedoken die lijdt aan het coronavirus. Daardoor staat de teller van besmettingen in Europa nu op vier. Net zoals de drie patiënten in Frankrijk, zit de Duitse patiënt in afzondering om verdere besmetting te voorkomen.
Het coronavirus heeft zich nu verspreid naar een tweede land in Europa. Na Frankrijk is het nu de beurt aan Duitsland. In Frankrijk werden vorige week drie besmettingen vastgesteld: twee in Bordeaux en één in Parijs. Toen ging het telkens om mensen die onlangs in China waren.
Vier besmettingen in Europa
Na de drie eerste besmettingen in Frankrijk, is er nu ook een eerste patiënt opgedoken in Duitsland. Het gaat om een man uit Starnberg in de deelstaat Beieren. De man werd opgenomen in het ziekenhuis waar hij in afzondering behandeld wordt. Hij zou in goede gezondheid verkeren.
Het Beierse ministerie van Volksgezondheid stelt de inwoners van Beieren dan ook gerust. Er zou maar een heel geringe kans zijn voor de inwoners om besmet te raken met het virus, aangezien er snel gehandeld werd.
106 doden
Op dit moment zijn bijna 4.600 mensen besmet met het coronavirus. Van dat aantal wonen er amper 71 patiënten buiten China. Het virus kostte al het leven aan 106 mensen, deze waren allemaal afkomstig uit China. De dodelijke slachtoffers waren vooral oudere mensen en mensen die al een zwakkere gezondheid hadden voor ze besmet raakten met het coronavirus.
Het grootste deel van de Chinese besmettingen zijn gecentreerd in de oostelijke provincie Hubei, waar eind vorig jaar ook de eerste besmettingen opdoken. De besmettingen vinden hun oorsprong in de stad Wuhan. Deze is nu volledig geïsoleerd. Alles is gesloten en niemand kan de stad nog in of uit. Verder heeft de Chinese overheid beslist om de vakantie naar aanleiding van het Chinese Nieuwjaar voor onbepaalde duur te verlengen. Zo hoopt men de verdere verspreiding van de ziekte tegen te houden.
Geen besmetting in België
Voorlopig zijn er nog geen gevallen van het coronavirus opgedoken in ons land. Wel onderzoekt een speciale cel in het Universitair Ziekenhuis van Leuven verschillende stalen. Er werden al tien stalen onderzocht en deze bleken allemaal negatief te zijn.
Op dit moment zouden er nog enkele stalen onderzocht worden in het ziekenhuis, maar hoeveel dat er precies zijn, wil het onderzoeksteam niet kwijt. Als er een patiënt met het coronavirus zou opduiken in ons land, zijn we daar goed op voorbereid. Alle Belgische ziekenhuizen zijn op de hoogte, dus zal er snel ingegrepen kunnen worden.