Coucke wil nu zelf een stadion bouwen voor Anderlecht, maar dat zal nog jaren duren

Coucke wil nu zelf een stadion bouwen voor Anderlecht, maar dat zal nog jaren duren

De plannen voor het Eurostadion lijken ondertussen toch echt de vuilbak in te kunnen, en dus zoekt Anderlecht-manager Marc Coucke naar andere oplossingen. De ondernemer denkt eraan om zelf een stadion te gaan neerplanten in Neerpede, waar de voetbalclub nu al een groots oefencomplex heeft. Al zal het ook met dat plan nog een hele tijd duren voor er daadwerkelijk een stadion staat aangezien van vergunningen of procedures nog geen sprake is.

Marc Coucke zal dat ballonnetje voor het eerst oplaten in het VRT-programma Pano, dat morgenavond wordt uitgezonden. Daarvoor mocht VRT-journalist Stijn De Groote zes weken lang de flamboyante ondernemer volgen, onder de titel ‘De mens achter Marc Coucke‘. Coucke zal er vrijuit praten over zijn leven en zijn carrière, en dus ook over zijn recentste aankoop: voetbalclub RSC Anderlecht.

Eurostadion

Het leek er lange tijd naar uit te zien dat Anderlecht zijn intrede zou gaan maken in het toekomstige Eurostadion. Dat groots opgezette project moest zowel de thuishaven gaan worden van onze Rode Duivels als Anderlecht, dat het stadion zou huren. Ondanks een aantal tegenslagen bleef bouwheer Ghelamco toch altijd positief, al lijkt er nu toch een definitief kruis te zijn gemaakt over het project.

Tijdens zijn eerste persconferentie als (dan nog toekomstig) manager van Anderlecht zei Coucke eind december al meteen geen voorstander te zijn van het huren van een stadion. “Ik heb bij Lille, waar ik 5 procent van de aandelen had, gezien hoe het werkt bij een grote club”, stelde de ondernemer. “Ik stel vast dat het als club veel beter is om je stadion in eigen beheer te hebben.” Een constructie zoals bij het Eurostadion zag hij dus niet zitten. “Een eigen stadion is goedkoper, de indirecte kosten zijn lager en er zijn extra inkomsten voor de eigenaar”, legde hij z’n standpunt uit.

Neerpede

Morgen zal hij in Pano echter een nieuw ballonnetje oplaten: de bouw van een eigen stadion. En Coucke heeft ook al een plaats in gedachten. In Neerpede, waar de club al een groot oefencomplex heeft, zou er nog zo’n 15 hectare beschikbaar zijn, meer dan genoeg voor een stadion voor de 35-voudige landskampioen.

Maar verwacht niet meteen dat Anderlecht een van de komende seizoenen al gaat verhuizen. Er zouden nog geen procedures zijn opgestart, laat staan vergunning zijn toegekend. Dus ook dit ‘nieuwe’ stadion zal nog ettelijke jaren op zich laten wachten.

Getty Images

De aflevering van ‘Pano’ met Marc Coucke is morgenavond te zien op Eén om 21.25 u.

Gesponsorde artikelen