Daar is Weyts (N-VA) weer: ‘huisdierwijzer’, die baasjes in spe zegt hoe je voor je diertje moet zorgen, wordt uitgebreid

Daar is Weyts (N-VA) weer: ‘huisdierwijzer’, die baasjes in spe zegt hoe je voor je diertje moet zorgen, wordt uitgebreid

Een huisdier is leuk, maar je hebt er ook heel wat werk en kosten aan. Omdat veel mensen dat nog altijd onderschatten, maakte Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) zogenaamde ‘huisdierwijzers’. Daarop kan je perfect zien hoeveel verzorging welk huisdier nodig heeft. Op de website staat al info over elf dieren en daar komen er binnenkort heel wat bij.

In België belandden elk jaar nog altijd veel te veel dieren in een asiel. Veel mensen halen een schattig diertje in huis zonder na te denken over wat daar allemaal bij komt kijken. En eens het nieuwe eraf is, krijgt het beestje niet meer de verzorging die het nodig heeft of wordt het ergens gedumpt.

Daarom riep Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) iets meer dan een jaar geleden de website huisdierinfo.be in het leven. Daarop staat informatie over hoe je voor je huisdier moet zorgen en hoeveel die verzorging kost. Er is niet alleen uitleg over katten en honden, maar ook bijvoorbeeld over cavia’s, kippen en zelfs over anemoonvissen (denk aan Nemo).

Maar omdat ieder diertje belangrijk is, hoe klein het ook is, wil Weyts de website nog uitbreiden met meer ‘huisdierwijzers’. In Het Nieuwsblad laat de minister weten dat er binnenkort bijvoorbeeld een pagina komt over goudvissen. Wie wil weten hoe hij zijn goudvis gelukkig kan maken, kijkt dus binnenkort best eens op huisdierinfo.be.

Gesponsorde artikelen