Daar staat de ‘r’ en ‘s’ voor in de nieuwe iPhone Xr en Xs! 

Daar staat de ‘r’ en ‘s’ voor in de nieuwe iPhone Xr en Xs! 

De iPhone XS en zijn soortgenoten XR en XS Max hebben een groot publiek gevonden, maar worden ze door dat publiek ook juist benoemd. Hoe je XR en XS juist moet uitspreken, daar waren de fans nog niet uit, maar Phil Schiller, het hoofd marketing van Apple, heeft eindelijk duidelijkheid geschept.

Enkele weken terug mochten we kennismaken met de nieuwe generatie iPhones: de iPhone Xs, Xs Max en Xr. Over de kwaliteiten van die iPhones is al genoeg (digitale) inkt gevloeid. Bleef er nog één mysterie over: hoe spreek je ze uit en waar staan ze voor.

Tenner en Tennis

Dat de je de X niet fonetisch uitspreekt, maar als het Engelse ‘ten’ (tien), dat wisten we al. Niet [ieks] dus. Dat maakt van de nieuwe iPhones respectievelijk de Tennis en Tenner. Handig, die laatste is ook een stuk goedkoper. Maar waar staan de mysterieuze afkortingen eigenlijk voor? Het hoofd van de marketing bij Apple, Phil Schiller, heeft een woordje uitleg verschaft.

Dit zijn smartphones die minder kosten dan de XR en toch even veel kunnen.

IPhone Xs staat, dat hebben er veel al geraden, voor Speed, snelheid dus. Vandaar dat er ook veel werk gemaakt werd over de nieuwe processor die in de iPhones zit, toch? Maar r? Waar staat r in vredesnaam voor?

Sportwagens

Schiller legde het uit: zowel de s als de r zijn letters die in de autowereld ook gebruikt worden voor de topmodellen en sportauto’s. De r staat dan voor ‘rally’, ‘road & track’ of gewoon ‘type R’. En ja, Schiller is zelf ook natuurlijk een autofan, zegt hij aan Engadget. Zijn favorieten? In 2012 was hij alvast fan van de McLaren F1, de Aston DB4 GT, een Porsche 550A, een Ferrari P4 of een Jaguar D-type. Niet slecht, als Apple-topman kan hij zich natuurlijk één en ander permitteren.

In elk geval: mysterie opgeklaard. Nu kan je in rust en vrede je iPhone bestellen.

Gesponsorde artikelen