Left Right
scrollTop top

Daarom is de scène met Ed Sheeran in Game of Thrones belangrijker dan je denkt


Daarom is de scène met Ed Sheeran in Game of Thrones belangrijker dan je denkt

Wat er precies gebeurd is in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Game of Thrones, lijkt iedereen al lang vergeten. De fans spreken enkel over de cameo van wereldster Ed Sheeran. Die korte scène krijgt veel kritiek, maar heeft volgens regisseur Jeremy Podeswa wel degelijk zijn nut.

Terwijl Arya net de hele Frey-clan heeft uitgemoord, rijdt ze rustig door het woud tot ze ineens iemand hoort zingen … Ed Sheeran. Voor veel fans van Game of Thrones was het een vreemd beeld. Het was niet de eerste cameo in de reeks, maar misschien wel een van de minst subtiele.

“Ed Sheeran is een hele grote fan van de reeks en Maisie Williams (Arya) een grote fan van de zanger. Maar hij zit in Game of Thrones omdat hij dat verdient als performer. Ed Sheeran heeft alles wat nodig was voor die rol”, legt Podeswa uit. “Het was heel leuk om met hem te werken.”

Opgroeien tot een jonge vrouw

Hoewel de scène eerder onbelangrijk lijkt, is dat volgens de regisseur niet het geval. “Die korte stukjes zijn belangrijk om de personages beter te begrijpen. In die scène zie je Arya, vlak nadat ze de Freys heeft vermoord, zitten bij soldaten van de Lannisters die eigenlijk haar vijanden zouden moeten zijn”, legt hij uit.

“Maar ze beseft dat die soldaten net als haar zijn. Het zijn ook maar kinderen die hier zijn om een oorlog te vechten voor iemand anders. Ze zijn allemaal slachtoffers. Dat beseffen is belangrijk voor Arya om verder op te groeien tot een jonge vrouw”, besluit Podeswa.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810