Left Right
scrollTop top

DaBaby biedt opnieuw verontschuldigingen aan na homofobe opmerkingen


DaBaby
© Michele Eve Sandberg / Shutterstock (via Isopix)

De Amerikaanse rapper DaBaby ligt nu al enkele dagen onder vuur. Tijdens zijn optreden op het festival Rolling Loud Miami deed hij enkele homofobe uitspraken. Sindsdien deden verschillende artiesten, merken, maar ook festivals afstand van de rapper. Hij verontschuldigde zich al een eerste keer voor de uitspraken, maar dat werd niet in dank ontvangen. En nu komt hij opnieuw met verontschuldigingen.

De 29-jarige rapper DaBaby vroeg tijdens zijn optreden op Rolling Loud Miami aan zijn fans om hun gsm in de lucht te steken. Maar niet iedereen moest dat doen. “Als je geen hiv, aids of eender welke andere dodelijke seksueel overdraagbare aandoening hebt waarvan je binnen de twee of drie weken sterft, stop dan je gsm in de lucht. Mannen, als je geen andere mannen pijpt op de parking, stop dan je gsm in de lucht.” Het mag niet als een verrassing komen dat dit niet in dank werd aangenomen.

“Mijn fans zijn fatsoenlijke homoseksuelen”

DaBaby ‘verontschuldigde’ zich al snel voor de uitspraken, al moeten we hier spreken van een hele ruime interpretatie van verontschuldigen. In zijn eerste verontschuldigingen zei hij namelijk dat de uitspraken juist positief waren tegenover zijn homoseksuele fans. “Mijn homoseksuele fans dragen zorg voor zichzelf. Ze zijn geen vuile homo’s. Begrijp je wat ik bedoel? Zij zijn geen junkies die op straat leven”, zo klonk het.

In deze verontschuldigingen omschreef DaBaby homoseksuelen die hiv of aids hebben dus als “vuile homo’s”, waardoor hij de zaken eigenlijk alleen maar erger maakte. In de nasleep van de uitspraken zetten verschillende bekende namen zich al af tegen DaBaby. Later verontschuldigde DaBaby zich wel tegenover mensen die lijden aan hiv en aids. Maar de LGTBQ+-gemeenschap, die kreeg geen verontschuldigingen, want volgens hem had hij die niet aangevallen.

Het ging daarbij onder andere over Madonna, Elton John en Dua Lipa, met wie DaBaby momenteel een hit te pakken heeft met Levitating. Daarnaast verloor DaBaby ook al enkele brand deals en schrapten de festivals Lollapalooza en The Governors Ball hem van de line-up.

Nieuwe verontschuldigingen

Niet helemaal toevallig komt DaBaby nu met nieuwe verontschuldigingen. In een post op Instagram schrijft hij het volgende. “Sociale media gaat zo snel dat mensen je willen vernietigen nog voor je de kans hebt gekregen om te groeien, jezelf te informeren en te leren van je fouten. Als een man die zijn eigen weg heeft moeten maken vanuit heel moeilijke omstandigheden, met mensen die publiek tegen me werken, was moeilijk. Net wanneer ik eigenlijk informatie over deze onderwerpen nodig had. Ik apprecieer de vele mensen die naar me toe kwamen met vriendelijke woorden, die me privé wijsheid, informatie en bronnen aanboden. Dat is wat ik nodig had en wat ik ook gekregen heb.”

Nu heeft hij plots wél verontschuldigingen voor de LGBTQ+-gemeenschap. “Ik wil me verontschuldigen bij de LGBTQ+-gemeenschap voor de kwetsende en triggerende dingen die ik gezegd heb. Ik verontschuldig me voor mijn fout geïnformeerde opmerkingen over hiv en aids en ik weet dat educatie hieromtrent belangrijk is.”

Bekijk hier de post op Instagram:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…