Regisseur David Fincher en scenarist Aaron Sorkin spraken over mogelijk vervolg op ‘The Social Network’

Er komt in de toekomst mogelijk een vervolg op de veelbesproken film The Social Network. Regisseur David Fincher heeft toegegeven dat hij daarover al heeft gesproken met scenarist Aaron Sorkin, al lijken de twee er zich voorlopig nog niet aan te willen wagen.

The Social Network dateert al uit 2010, maar is nog steeds actueel. De film vertelt het verhaal van het ontstaan van Facebook en focust daarbij vooral op Mark Zuckerberg, gespeeld door Jesse Eisenberg. De film schetst geen al te mooi beeld over de oprichter van het sociale medium en toont vooral de vele vijanden die hij gemaakt heeft. The Social Network wist maar liefst acht Oscarnominaties te krijgen en verzilverde er daar drie van.

Facebook en Zuckerberg

Ondertussen is er uiteraard heel wat nieuws gebeurd met zowel Mark Zuckerberg als Facebook zelf, waardoor een vervolg op The Social Network al meermaals is geopperd. Scenarist Aaron Sorkin sprak daarover eerder al begin 2019. Enkele maanden later liet Jesse Eisenberg weten dat hij gerust opnieuw in de huid van Zuckerberg wil kruipen als Sorkin het scenario verzorgt. Nog een jaar later zei Sorkin dat hij enkel een vervolg wil maken als David Fincher opnieuw regisseur is.

Sindsdien was het stil rond een eventuele sequel, maar daar is nu verandering in gekomen. David Fincher is op dit moment bezig met de promo rond zijn nieuwe Netflixfilm The Killer. Daarbij vroeg The Guardian hem wat hij hierna gaat doen, waarbij de krant een nieuwe film over Zuckerberg en Facebook suggereerde. “Aaron Sorkin en ik hebben daarover al gesproken, maar, eh … het is heel wespennest”, legt hij uit. “Ik weet nooit op voorhand wat mijn volgende project wordt.”

Meer
Lees meer...