Left Right
scrollTop top

De 5 beste Netflix Original series, die je zeker moet zien


De 5 beste Netflix Original series, die je zeker moet zien

Een wereld zonder Netflix? Dat kunnen we ons nog moeilijk voorstellen. De streamingdienst biedt heel wat films en series aan en Netflix maakt aan een sneltempo ook eigen materiaal. Nog op zoek naar zo’n Netflix Original om te kijken? Dan kan je misschien één van deze 5 proberen.

Netflix is de wereld van film en tv stilletjes aan, aan het overnemen en de streamingdienst investeert ook steeds meer in eigen werk. Maar let op, want wat op Netflix onder Netflix Originals staat, is niet altijd volledig gemaakt door Netflix. Heel wat ‘originals’ werden deels door Netflix en deels door een andere partij gemaakt. Er zijn ook series die eerst op een ander kanaal zijn verschenen en daarna door Netflix werden aangekocht. Deze 5 zijn echte Netflix Originals en moet je gezien hebben.

1. House of Cards (5 seizoenen, 2013 – …)

Dit was één van de eerste series die Netflix op de kaart zette. Het is een remake van de gelijknamige Britse minireeks uit 1990. De serie gaat over de het politieke spel in Washington D.C., waar Francis en Claire Underwood er alles aan doen om hun eigen politieke positie veilig te stellen.

House of Cards is één van de grootste succesreeksen, maar het zesde seizoen zal het laatste zijn. Netflix kondigde aan dat ze show gaan cancelen, nadat er klachten waren tegen hoofdrolspeler Kevin Spacey van seksuele intimidatie.

2. Narcos (3 seizoenen, 2015 – …)

Het eerste en het tweede seizoen van Narcos gaan over het verhaal van drugsbaron Pablo Escobar, die miljardair werd door de productie en verkoop van cocaïne. In de eerste twee seizoenen wordt vooral gefocust op Escobar zijn aanvaringen met andere drugsbaronnen en agenten van de DEA (Drug Enforcement Administration). Het derde seizoen pikt in na de val van de drugsbaron en volgt vooral de DEA in hun strijd tegen het Cali Cartel.

3. Stranger Things (2 seizoenen, 2016 – …)

Stranger Things is de serie die je moet zien als je houdt van mysterie met een beetje horror en de sfeer van de jaren 80 wil ervaren of opnieuw wil herbeleven. Het verhaal gaat over een jongetje dat verdwijnt uit een klein stadje, waar voordien nooit iets spannends gebeurde. Niemand weet wat er gebeurd is, maar als kijker heb je gezien dat er bovennatuurlijke krachten mee gemoeid zijn.

4. The Crown (2 seizoenen, 2016 – …)

De duurste reeks van Netflix tot nu toe en ze volgt Queen Elisabeth II vanaf het begin van haar regeerperiode. De serie is het biografische verhaal van de Britse koningin dat ups en downs kende. Het is de bedoeling van Netflix om zes seizoenen van de reeks te maken, eentje voor elk decennium van de heerschappij van The Queen.

5. 13 Reasons Why (2 seizoenen, 2017 – …)

Het eerste seizoen van de veelbesproken serie, gebaseerd op een gelijknamig boek, was een echte hype en ook het tweede seizoen bleek een seizoen om te bingewatchen. 13 Reasons Why gaat over de zelfmoord van het hoofdpersonage Hannah Baker. Zelfmoord is een gevoelig thema en de serie wil dat bespreekbaar maken, zonder dat het jongeren aanzet om ook een wanhoopsdaad te ondernemen.

Maar hoe maak je de zelfmoord van een jong meisje visueel zonder dat het omstreden is. Worstel je zelf met donkere gedachten, dat kan deze serie misschien beter niet bekijken.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Fan van deze Netflix Originals? Bekijk dan zeker ook onze lijst met de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…