De 8 meest controversiële filmposters ooit

Te sexy, racistisch of opvallend hard gefotoshopt, controverse rond filmposters bestaat al zo lang als de filmindustrie zelf. Onlangs moest de Italiaanse distributeur van ’12 Years a Slave’ nog excuses aanbieden omdat de poster harder focuste op Hollywoodsterren Brad Pitt en Michael Fassbender dan op hoofdrolspeler Chiwetel Ejiofor.

Zeven andere posters die heisa veroorzaakten.

1. Diana

Oké, het was meer de locatie dan de poster die voor ophef zorgde, maar toch. De affiche werd namelijk vlakbij de tunnel gehangen waar prinses Diana vijftien jaar geleden om het leven kwam. 

2. Ali G InDaHouse

We moeten waarschijnlijk niet uitleggen waarom deze poster van Ali G InDaHouse onder andere in de UK gebannen werd?

3. The Heat

Op het eerste gezicht lijkt er niets mis met deze poster. Tot je wat beter kijkt naar het hoofd van Melissa McCarthy, dat veel te hard gefotoshopt is.

4. The Fault in Our Stars

One sick love story‘, het is een nogal vreemde omschrijving van een liefdesverhaal tussen twee tieners, die toevallig allebei kanker hebben.

5. The Road To Guantánamo

De jutten zak over het hoofd van de gedetineerde impliceert foltering en dat vond de Motion Picture Association of America ongepast. 

6. The People vs. Larry Flynt

Een golden oldie! Ook deze poster vond de Motion Picture Association of America er echt over. Maar of dat nu door de naaktheid of de religieuze symboliek was, is altijd onduidelijk gebleven.

7. Man Bites Dog

Een Belg in ons lijstje. De combinatie van de fopspeen en het bloed was te schokkend voor sommigen. De affiche werd aangepast en de fopspeen werd vervangen door een kunstgebit.
Meer
Lees meer...