‘De Buurtpolitie’ neemt voorlopig geen nieuwe afleveringen meer op

Na dertien seizoenen en bijna 800 afleveringen komt er voorlopig een einde aan Echte Verhalen: De Buurtpolitie op VTM. Dat nieuws hing al even in de lucht, maar is nu ook officieel bevestigd door programmadirecteur Davy Parmentier.

Echte Verhalen: De Buurtpolitie is een scripted realityreeks over een fictief politiekorps ergens in Vlaanderen. Toen VTM het eerste seizoen – met maar liefst 50 afleveringen – uitzond in het voorjaar van 2014 werd de reeks aanvankelijk wat lachend onthaald.

Enorm succes

Toch bleek de reeks al snel een succes met dagelijks meer dan 300.000 kijkers. Opvallend is dat De Buurtpolitie vooral bij kinderen heel populair bleek. De humor, de eenvoudige verhaallijnen en het politiewerk lokten kijkertjes van 4 tot 14 jaar naar VTM. Het programma zorgde er zelfs voor dat marktleider Ketnet telkens een dip in zijn kijkcijfers zag als De Buurtpolitie werd uitgezonden.

Als snel besloot VTM dan ook om een tweede seizoen te maken met deze keer 70 afleveringen. Uiteindelijk zou de reeks maar liefst 13 seizoen krijgen met in totaal 779 afleveringen. Daarnaast zijn er ook drie bioscoopfilms gemaakt van De Buurtpolitie en is er een stripreeks.

Heruitzendingen

Op vrijdag 24 april zond VTM de voorlopig laatste aflevering uit van Echte Verhalen: De Buurtpolitie. Door de coronacrisis konden de laatste zes afleveringen van dat laatste seizoen overigens niet opgenomen worden.

En ook in de nabije toekomst zullen voorlopig geen nieuwe afleveringen meer gedraaid worden. Dat zegt VTM-programmadirecteur Davy Parmentier in Dag Allemaal. “Voor alle duidelijkheid, we stoppen niet met De Buurtpolitie. We hebben inmiddels zowat 800 afleveringen beschikbaar, die we nu en dan heruitzenden. En die het overigens uitstekend blijven doen. De Buurtpolitie is een uitstekend werkpaard voor ons en blijft een absolute sterkhouder waarop we als zender echt trots zijn”, legt hij uit.

Andy Peelman

Slecht niets dus voor de fans, maar ook voor de acteurs en de rest van de crew die nu op zoek moet naar ander werk. Een van de bekendste gezichten van De Buurtpolitie, Andy Peelman alias inspecteur Koen, verdwijnt alleszins niet van het scherm. Na eerder al Andy op Patrouille maakt hij deze keer samen met Dina Tersago voor VTM Klopt dat of klopt dat niet?. Daarin testen ze proefondervindelijk volkswijsheden uit.

Meer
Lees meer...