Left Right
scrollTop top

De eerste solosingle van Karen Damen wordt amper gedraaid 


De eerste solosingle van Karen Damen wordt amper gedraaid 

Het eerste solonummer van Karen Damen lijkt geen groot succes te zijn. Het nummer ‘Een ander spoor’ wordt voorlopig enkel op Radio 2 afgespeeld en bemachtigde de achtste plaats in de Vlaamse Top 50. Zes weken na de release wordt er nog steeds gehoopt dat het nummer nog onderweg is naar succes. 

Karen Damen heeft na zeventien jaar haar carrière als zangeres van K3 achter zich gelaten, en ging haar droom achterna om als solozangeres verder te gaan. Maar we weten allemaal dat dromen verwezenlijken niet makkelijk is, en dat is ook niet anders voor Karen. Een maand na de release van Karens debuutsingle, heeft het nummer niet veel succes. Maar ze laat zich duidelijk niet doen en is niet teleurgesteld in zichzelf. “Een traag Nederlandstalig nummer moet rijpen,” luidt het in HLN.

Zo’n zes weken na de release van haar eerste solonummer ‘Een ander spoor’, zien we weinig succes. Het nummer staat voorlopig op de achtste plaats van de Vlaamse Top 50 en wordt alleen afgespeeld op Radio 2. “Tuurlijk had een plaats in de MNM-playlist bijvoorbeeld mooi geweest. Maar we waren op voorhand realistisch. Dit is een Nederlandstalig, traag nummer. Terwijl de nummers bij MNM allemaal vooral Engelstalige uptemponummers zijn, à la Justin Timberlake en Calvin Harris bijvoorbeeld”, zegt de persverantwoordelijke van Karen Damen aan HLN.

Wel een succes

Op Spotify zien wij ook geen schitterende cijfers want het nummer werd slechts 32.000 keer gestreamd. Maar Karen is en blijft hoopvol en is zeker niet teleurgesteld. Volgens Marquenie klopt het niet dat ‘Een ander spoor’ geen succes is. “Het heeft tijd nodig om te rijpen, ja. Maar vanaf nu begint het te boomen”, klinkt het hoopvol.

Enkele dagen geleden heeft Radio 2 het nummer wel als hoogste nieuwkomer op de 20ste plaats in zijn Top 30 geplaatst. “Het nummer zit bij ons in de hoogste rotatie”, klinkt het bij Radio 2.

De zangeres zal zaterdag ook voor de eerste keer ‘Een ander spoor’ brengen voor een livepubliek tijdens ‘De Weekwatchers‘ van Radio 2.

Beluister hier het nummer:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539