‘De Expeditie: Groenland’: -20 °C zorgt voor vreselijke eerste nacht

De eerste aflevering van De Expeditie: Groenland is vanavond, maandag 8 januari, te bekijken op Play4. Daar zie je hoe acht bekende Vlamingen zich wagen aan een tocht van 164 kilometer door het ijskoude Groenland. En die koude speelt de deelnemers al tijdens de eerste nacht heel veel parten.

In De Expeditie: Groenland ondernemen acht bekende Vlamingen de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sissimut in het westen van Groenland. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt.

Koude nacht

Dat die koude vooral ’s nachts voor problemen zorgt, ondervinden de deelnemers al tijdens een koudestage in Noorwegen. Daar leren ze hoe het is om bij temperaturen van -20 °C in een tent te slapen. In een fragment dat Play4 zojuist deelde horen we de verschillende expeditieleden terugblikken op die eerste nacht. Daarbij is er één constante: het was heel koud.

“Algemeen, hoe kunnen we de nacht samenvatten? Voor mij: behoorlijk kut … extreem kut”, steekt Average Rob van wal. Zijn tentgenoot Sven Mary kan niet anders dan dat beamen. “Zelden zoiets meegemaakt. Het was verschrikkelijk”, zegt hij ontredderd.

“We gaan eens moeten zien … Dit hou je op deze manier geen twaalf dagen vol. Ik geloof erin, maar het moet herdacht worden”, klinkt het opvallend positief bij Viktor Verhulst. “We moeten een systeem hebben”, treedt zich tentgenoot Joris Hessels hem bij.

Bekijk hier het fragment uit De Expeditie: Groenland:

De Expeditie: Groenland is te bekijken via Streamz. Vanaf maandag 8 januari verschijnt het programma ook wekelijks om 21.15 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...