‘De Expeditie: Groenland’: Zo verging het de crew tijdens de zware tocht

Op Play4 kan je vanavond, maandag 8 januari, terecht voor de eerste aflevering van De Expeditie: Groenland. In dit programma wagen acht bekende Vlamingen zich aan een loodzware tocht door het ijskoude Groenland. Maar waar deze tocht al zwaar was voor de BV’s was het nog veel zwaarder voor de crew die alles mooi in beeld moet brengen.

In De Expeditie: Groenland ondernemen acht bekende Vlamingen de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sissimut in het westen van Groenland. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt.

Het gezelschap dat de zware uitdaging aangaat in De Expeditie: Groenland bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, presentator Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, politica Jinnih Beels, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs. Zij worden bijgestaan door twee ervaren arctische gidsen Henk-Jan en Brecht.

Crew

Naast dit tiental was er uiteraard een crew mee van cameramensen, geluidsmensen en nog meer om alles te registreren. Voor hen was de uitdaging nog veel zwaarder. Zij moesten namelijk telkens een uur vroeger opstaan dan de cast en gingen ook een uur later gaan slapen. Zo konden ze alles mooi blijven registreren, van het opstaan tot het gaan slapen van alle deelnemers.

Bovendien was het risico op onderkoeling voor de crew veel groter omdat zij vaak lang moesten stilstaan in de koude. Om die reden waren er extra gidsen mee die zich enkel toelegden op de crew en zorgden dat alles veilig bleef voor hen.

Materiaal

Als de crewleden dan toch ging slapen namen ze al hun camera- en audiomateriaal en batterijen mee in hun slaapzak om het zo warm mogelijk te houden. Om technische problemen tot een minimum te beperken had de crew op voorhand met al het materiaal één volledige dag in een koelcel doorgebracht.

De Expeditie: Groenland is te bekijken via Streamz. Vanaf maandag 8 januari verschijnt het programma ook wekelijks om 21.15 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...