‘De Slimste Mens ter Wereld’: Average Rob over deelname aan ‘De Expeditie: Groenland’: “Knuffelen met pipi”

Gisteren moesten we in De Slimste Mens ter Wereld afscheid nemen van Rode Duivel Toby Alderweireld. Maar er staat al een waardige opvolger klaar. Average Rob is namelijk de nieuwkomer van de dag. Hij is een avontuurlijke duizendpoot en vertelt een bijzonder verhaal over zijn deelname aan De Expeditie: Groenland.

Vanavond krijgen Maureen Vanherberghen en Fien Germijns in De Slimste Mens ter Wereld het gezelschap van Average Rob. In de teaser voor de aflevering vertelt hij al een opvallende anekdote.

Knuffelen met pipi

Average Rob zal binnenkort ook te zien zijn in het nieuwe programma De Expeditie: Groenland. De opnames daarvoor zijn al even achter de rug, waardoor Erik Van Looy Rob de vraag stelt hoe het daar was. “We hebben de Arctic Circle Trail gedaan in Groenland, waarbij we van Kangerlussuaq naar Sisimiut zijn gelanglauft met een slee van 40 kg en dan hebben we volledig zelfvoorzienend 160 kilometer moeten wandelen in de sneeuw, ons kamp moeten opzetten en sneeuw moeten smelten om te drinken.”

Maar het moeilijkste was zonder twijfel de temperatuur. “Het koudste was -30 graden Celsius”, vertelt Rob. “Maar dat is wel de beste nacht dat ik heb geslapen.” ’s Nachts was ook het moment dat Average Rob kon verbroederen met advocaat Sven Marie. “Hij lag vaak tegen m’n zij en dan zei hij: ‘Ik had koud, maar dan kwam ik tegen de Robert en oh, dat was zo warm’.”

Over die nachten heeft Average Rob nog een anekdote. Want niemand wil natuurlijk uit z’n warme slaapzak kruipen om naar het toilet te gaan. “Iedereen kreeg een pisflesje en dan moest je zowat op je zij liggen en je fluit in het flesje stoppen en dat volpissen en hopen dat het minder was dan een liter. Want anders …”. Maar er was ook een voordeel. “Als je in je fles plaste had je plots een soort van warmtebron van 37 graden dus dan deed ik dat dicht en dan knuffelde ik dat.”

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...