‘De Expeditie: Groenland’: Tine Embrechts legt uit waarom ze deelnam

Op Play4 en GoPlay kan je kijken naar het indrukwekkende programma De Expeditie: Groenland. Daar wagen acht heel uiteenlopende bekende Vlamingen zich aan een loodzware en ijskoude toch. En zij hebben daar allemaal zo hun redenen voor.

In De Expeditie: Groenland ondernemen acht bekende Vlamingen de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sissimut in het westen van Groenland. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt.

Het gezelschap dat de zware uitdaging aangaat in De Expeditie: Groenland bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, presentator Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, politica Jinnih Beels, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs. Zij worden bijgestaan door twee ervaren arctische gidsen Henk-Jan en Brecht.

Tine Embrechts

In een speciale video legt Tine Embrechts waarom zij deelnam aan De Expeditie: Groenland. “Ik heb ‘ja’ omdat ik voelde dat het moest. Als je vier kinderen hebt, waarvan er twee nog klein zijn, is het eerste wat eraan gaat een soort van zelfzorg. Ik voel dat ik echt meer tijd nodig heb voor mijzelf. Ik ben heel sociaal en ik ben heel graag onder de mensen en ik zorg graag voor mij gezin, maar ik voelde mij de voorbije maanden niet zo goed. Ik voelde mij op alle vlakken compleet overspoeld”, legt Tine uit.

Bekijk hier het fragment uit De Expeditie: Groenland:

De Expeditie: Groenland is te bekijken via Streamz. Vanaf maandag 8 januari verschijnt het programma ook wekelijks om 21.15 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...