Left Right
scrollTop top

De geniale game ‘God of War’ krijgt maar liefst 5 vervolgen als het van de maker afhangt


De geniale game ‘God of War’ krijgt maar liefst 5 vervolgen als het van de maker afhangt

De producer van de game ‘God of War’ wil in totaal vijf vervolgspelen maken. Het duurde zo’n vijf jaar om de remake van de originele ‘God of War’ te realiseren. Maar op de volgende edities zouden we minder lang moeten wachten.

In een podcast van de gamewebsite Kotaku heeft Cory Barlog, de creative director van het gameproductiehuis Santa Monica Studio, gezegd dat hij van plan is om vijf nieuwe games van God of War uit te brengen. Hij kreeg meteen de vraag of de ontwikkeling van elk van die games ook vijf jaar zou duren. Het antwoord was nee.

Barlog zei dat de lange ontwikkelfase van God of War te wijten was aan het feit dat Santa Monica Studio de game helemaal opnieuw moest opbouwen. Er was al een engine van de eerste game uit 2005, maar voor de rest moest zowat alles opnieuw geprogrammeerd worden. Het aanpassen en upgraden van de engine voor gevechten duurde bijvoorbeeld veel langer dan ze gehoopt hadden.

Nog niet zeker

Of er nu effectief vijf vervolgen zullen komen op God of War, valt nog af te wachten. Zo beslist Barlog niet als enige en heeft ook de uitgever Sony heel wat in de pap te brokken.

God of War kwam vorige maand uit en verkocht tot nu toe als zoete broodjes, ook al is die enkel beschikbaar voor PlayStation 4.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…