De Jamies’: Flo Windey, Average Rob en Pommelien Thijs genomineerd voor een Jamie, net als series ‘2DEZIT’, ‘Doe Zo Voort’ en ‘Roomies’

Meer dan 8.000 inzendingen hebben tot de nominaties van De Jamies geleid. Die awards bekronen Vlaamse online videomakers in 14 verschillende categorieën. Net als De Ensors zijn De Jamies genoemd naar de legendarische kunstenaar James Ensor. De stemming is nu geopend. Op woensdag 1 februari worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt als onderdeel van het Filmfestival van Oostende. De liveshow die daarbij hoort zal te streamen zijn via YouTube en via VRT MAX.

Een gedeelte van de genomineerden zijn terugkerende namen die sinds de eerste editie in 2021 ook buiten het internet belletjes doen rinkelen. Sommigen ervan mogen zichzelf al Bekende Vlaming noemen: Average Rob, Acid en Flo Windey, die genomineerd is met FAQDA, kent iedereen ondertussen wel ongeveer.

Ook omgekeerd scoren bekende koppen vanuit andere domeinen ook op het net, zoals actrice en zangeres Pommelien Thijs, chef Sofie Dumont en comedians Xander De Rycke en Henk Rijckaert. Ook online fictie is in Vlaanderen aan een groeispurt bezig want de online fictieseries zijn niet meer op twee handen te tellen.

Tussen die genomineerden zitten onder andere het op Streamz populaire 2DEZIT, Doe Zo Voort met Lukas Lelie in de rol van leerkracht, #LikeMe dat Pommelien Thijs en Camille Dhont lanceerde (die beide ook in andere categorieën zijn genomineerd) en het door ons bejubelde Roomies dat via VRT MAX te zien is.

Drie nieuwe categorieën

“Het is ongelooflijk om te zien hoeveel Vlaamse contentmakers er actief zijn”, zegt juryvoorzitter Vincent Schroeven. “We hebben er nu bijna 120 verzameld, maar de lijst zou nog veel langer kunnen zijn. En niet alleen het videotalent blijft maar groeien, ook de genres en niches vinden zichzelf constant heruit.”

Op de uitreiking van De Jamies zullen 14 prijzen uitgereikt worden. Tussen de 14 spotten we ook drie nieuwe categorieën: Sociaalste creator, Quarter life achievement en Nimcel (niche internet micro celebrity) verrijken de vertrouwde categorieën Vlog, Lifestyle, Dans & muziek, Comedy, Explainer, Online fictie, de Kastiop Award voor gamestreaming – een categorie waarmee eer wordt bewezen aan gamestreamer en YouTuber Kastiop die in 2020 het leven liet – , Business en Opkomend talent. Daarbovenop stemt het publiek op De beste content creator van het jaar en De beste video van het jaar.

Nog tot en met vrijdag 30 december 2022 kan iedereen online stemmen op het talent in de 12 categorieën en de twee publieksprijzen. Alle genomineerden zijn via de site van De Jamies te bekijken, je stem uitbrengen kan uiteraard ook daar.

Het publiek buigt zich samen met de vakjury over de winnaars. Beide groepen hebben 50 procent inspraak in het stemproces.

Meer
Lees meer...