De Jeugd van Tegenwoordig keert na vier jaar terug met nieuwe muziek

Bijna vier jaar na hun voorlopig laatste album komt De Jeugd van Tegenwoordig deze week met nieuwe muziek. Dat maakte de Nederlandse groep zelf bekend op hun sociale media.

Maar liefst 17 jaar geleden is het ondertussen dat de Nederlandse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig uit het niets de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten bestormde met de culthit Watskeburt?!. Iets later volgde hun debuutplaat ‘Parels voor de zwijnen’. Het betekende meteen de doorbraak voor het viertal bestaande uit Willie Wartaal, Vieze Fur, Faberyayo en producer Bas Bron.

Donderdag nieuwe muziek

Later scoorde De Jeugd van Tegenwoordig met onder andere Deze donkere jongen komt zo hard, Sterrenstof, Get Spanish en Manon nog heel wat hits. In totaal bracht de groep maar liefst zeven studioalbums uit. De laatste twee daarvan, ‘Luek‘ en ‘Anders (Different)’ dateren echter al van 2018.

Dat De Jeugd van Tegenwoordig nu ineens terugkomt met nieuwe muziek is dan ook een grote verrassing. Op hun sociale media deelden ze een foto van henzelf met daarbij “Great News. Donderdag 17:30 nieuwe muziek”. Of het om een nieuwe single gaat of meteen een volledig album is voorlopig onduidelijk.

Bekijk hier de aankondiging van De Jeugd van Tegenwoordig:

Meer
Lees meer...