‘De Kempen in Japan’: Volg Thibault Christiaensen en zijn Kempense vrienden tijdens tour in Japan

Vanaf vandaag kan je op VRT MAX kijken naar de nieuwe docuspecial De Kempen in Japan. Daarin trekken de bevriende Kempense bands Equal Idiots, de band van Thibault Christiaensen, en The Priceduifkes naar Japan voor een korte maar intense tour.

Wat krijg je als je twee Kempense bands naar Japan stuurt? Het antwoord daarop kan je vanaf vandaag zien in De Kempen in Japan op VRT MAX. Daarin zullen we de Kempense bands Equal Idiots en The Priceduifkes volgen tijdens een roadtrip door Japan. Het gaat eigenlijk om hun Japanse tournee, maar gelukkig is er ook tijd om een beetje van de cultuur van het Aziatische land op te snuiven.

De Kempen in Japan

De VRT MAX-docu van Studio Brussel volgt het zevental vanaf het moment dat ze op het vliegtuig stappen in Zaventem tot op het podium in Japan. In totaal stonden ze tijdens hun Japanse tour acht keer op het podium in zeven verschillende steden. We zullen Thibault Christiaensen en co niet enkel volgen tijdens de tour, want de Kempenaars snuiven ook wat cultuur op in Japan.

De twee bands blikken alvast positief terug op de reis. “Een ontmaagding is nog nooit zo smooth verlopen”, klinkt het bij Thibault Christiaensen van Equal Idiots. “Op slag verliefd op een land dat niet alleen een prachtige cultuur heeft, maar punkmuziek en Kempenzonen ook omarmt. Enkele Japanse trefwoorden: arigato gozaimasu (dikke merci), kampai (schollekes) en saikou (het was té gek)!” Ook The Priceduifkes genoten van het avontuur. “Mannekes, wat was dat? Een heel week in de watten gelegd door onze Japanse hosts en alleen maar in coole clubs gespeeld voor enthousiaste mensen. En dan hebben we het nog niet over de travelparty, het eten en alle andere zottigheden gehad. A+++!”

Het reisverslag is vanaf nu te bekijken via het Studio Brussel-kanaal op VRT MAX.

Meer
Lees meer...