Wie is Thibault Christiaensen uit de ‘De Slimste Mens ter Wereld’?

Thibault Christiaensen, de 22-jarige frontman van Equal Idiots, is aan het scoren in ‘De Slimste Mens’. Hij won tijdens zijn eerste aflevering en speelde Dina Tersago met de vingers in de neus naar huis. Ondertussen heeft hij al vier rondes overleefd, maar wie is die Thibault Christiaensen eigenlijk?

Zanger/gitarist Thibault Christiaensen won in 2016 met zijn band Equal Idiots De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Datzelfde jaar zaten ze ook samen met Whispering Sons in de finale van Humo’s Rock Rally.

Christiaensen zelf is nog maar 22 jaar en heeft een drukke agenda. Zo vertelt hij aan Humo dat hij naast De Slimste Mens studeert voor een master in de taal- en letterkunde en ongeveer drie optredens per week geeft.

Vriendschap overwint alles

Equal Idiots is een two-piece band. Is drummer Pieter Bruurs dan niet bang dat Thibault met alle naam en faam gaat lopen? “Daar maken we ons geen zorgen over”, beweert Thibault. “Toen Jan Paternoster van Black Box Revelation deelnam, vroeg ook niemand zich af waarom de drummer daar niet zat. Zoiets hoort erbij als je frontman bent. Bovendien heeft Pieter al gezegd dat hij het nooit zou willen. We zijn veel te goed bevriend om zoiets voor problemen te laten zorgen. Uiteindelijk kan dit ook alleen maar beter zijn voor ons beiden als band.”

“Het Slimste Mens-effect”

Op de vraag of Christiaensen klaar is om op straat herkend te worden, antwoordde hij: “Soms gebeurt het al, hoor. Als je zo ros bent als ik, helpt dat de herkenbaarheid natuurlijk wel een handje. Als ik eerlijk ben, moet ik wel zeggen dat ik benieuwd ben naar dat fameuze Slimste Mens-effect. Ik heb het al in mindere mate ondervonden: toen bekend werd gemaakt dat ik zou meedoen, kreeg ik plots van alle kanten berichten en complimenten. Dat had ik wel wat onderschat.”

“Brave jongen”

Wat je misschien zou verbazen: Christiaensen vindt zichzelf een “brave jongen”! En dat voor zo’n doorgewinterde rock ’n roller! Hij vindt het belangrijk om naast zich te amuseren en te rammen op een gitaar, ook een diploma te halen. “Zodra je met je groep een beetje bekend wordt, veronderstellen velen dat je leeft van en voor je muziek. Ik besef dat muziek spelen niet zal blijven duren. Ik ben er ook zeker van dat we met de band al zover gekomen zijn omdát we ons zo bescheiden opstellen”, legt hij uit.

“Het is begonnen als een uit de hand gelopen hobby, en dat blijft het ook. Nu het zo druk is met De Slimste Mens en optredens, is het soms omgekeerd: ik moet schoolwerk erbij nemen als ik even wat tijd over heb. Helemaal gelukkig word ik daar niet van”, besluit hij bescheiden.

Meer
Lees meer...