De leukste voorwerpen om op Twitter te volgen

Alsof er nog niet genoeg interessante (en oersaaie) personen te volgen zijn op Twitter, hebben heel wat mensen ook nog tijd te veel om accounts aan te maken over voorwerpen. Een aantal daarvan is echter zeker de moeite waard om te volgen, van andere is het onbegrijpelijk waarom ze zoveel volgers hebben.

1. De mist van San Francisco

Inwoners en toeristen van San Francisco vervloeken die verdomde mist regelmatig, maar er zijn ook een pak aanbidders. Zeker op Twitter, waar Karl – zoals de mist genoemd wordt – een hilarische account bijhoudt. Intussen heeft de onbekende twitteraar al meer dan 32.000 volgers verzameld, die regelmatig hun foto’s doorsturen. Ook lokale media en weermannen/vrouwen houden ervan de account in hun tweets te vermelden.

2. Big Ben

Hoewel de account – net als de echte klok – niet veel meer dan BONG BONG BONG laat horen, heeft de account toch al meer dan 430.000 volgers.  De account is dan ook een van de oudste in z’n soort, aangezien die al sinds november 2009 klokgeluiden de wereld instuurt.

3. NASA Voyager

De Voyager 1 en 2 zijn de ruimtetuigen die zich al tientallen jaren het verst van onze aarde bevinden. Ze werden in 1977 gelanceerd, toen nog zonder Twitter-account. Intussen kan je updates over de twee toestellen volgen op de account @NASAVoyager, iets wat intussen bijna 70.000 mensen doen.

4. Tepels van Anne Hathaway

De tepels van Anne Hathaway hebben vele aanbidders, dankzij de weinig verhullende jurk die ze droeg tijdens de Oscar-ceremonie van 2013. Het was zelfs meteen een trending topic nadat ze over de rode loper wandelde, en dus kon ook een Twitter-account niet ontbreken.

5. My Toaster

Geen idee waarom, maar deze virtuele broodrooster heeft een 2.500 volgers, enkel en alleen door nu en dan de tweet ‘Toasting’ de wereld in te sturen, even later gevolgd door ‘Done Toasting’. Bovendien wordt elke tweet ook wel minstens enkele keren geretweet.

6. Oranje Kegel

Deze oranje verkeerskegel is een grote fan van de Amerikaanse NASCAR-races. Hij tweet regelmatig foto’s van tijdens races, en wordt veel vermeld door racers en mecaniciens, die hij telkens van antwoord voorziet.

7. Carlos de Krab

Wie is Carlos de bekende krab? Geen idee, maar zijn tweets vol nonsens zijn wel geliefd. Meer dan 26.000 volgers hangen aan zijn lippen … of scharen.

8. Blauwe walvis uit New York

Het Amerikaanse Museum of Natural History in New York heeft een hele collectie over het leven in zee, met als pronkstuk een bijna 30 meter lange replica van een Blauwe vinvis. Dat dier heeft ook een virtuele tegenhanger, die regelmatig tweet over het leven van walvissen.

9. De Schreeuw

Het bekende schilderij De Schreeuw van Munch is ook aanwezig op Twitter, waar het nu en dan eens … schreeuwt. Aaaaahhhhhh!

10. Autosnelweg 91

Degene met de minste volgers van allemaal, maar zeker niet de slechtste uit het rijtje. Deze account over een gevreesde snelweg uit Los Angeles lacht regelmatig met de vele mensen die weer maar eens in de file staan op Freeway 91.
Meer
Lees meer...